Bakanlık, Roblox sansürünü yargıya yıktı: Mahkeme karar verdi, biz de engelledik

İktidarın sansürüne Instagram'ın ardından 15 milyon kullanıcısı olan oyun sitesi Roblox takıldı. Roblox'a yönelik karar nedeniyle eleştirilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, mahkeme kararına işaret ederek topu yargıya attı.

  • ü
  • 07 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Roblox (Credit Image: © Rafael Henrique/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Instagram’ın ardından 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox’a Türkiye’de erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre, Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation’ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

BAKANLIK, TOPU YARGIYA ATTI

Kullanıcıların oyun oynamasına olanak sağlayan program Roblox’un erişime engellenmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Bakanlığın açıklamasında, Roblox sansürü Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’ne havale edilerek, “Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir. Kararın UYAP’ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumu tarafından uygulanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

İnstagram’a BTK tarafından getirelen erişim yasağı aradan bir hafta geçmesine rağmen sona ermedi. İktidarın Instagram’a ifade özgürlüğünü engelleyecek bazı isteklerlerde bulunduğu ve uluslararası arenada ‘terör’ grubu olarak kabul edilmeyen yapıların engellenmesini istediği ortaya çıkmıştı.

ROBLOX NEDİR?

Dünya çapında (8-18 yaş arası) 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu çevrimiçi bir oyun platformu olan Roblox, oyuncuların kendi oyunlarını yaratabildiği, sürekli birbirleri ile etkileşim halinde olduğu bir ekosisteme sahip.

Roblox’un gelişmiş filtreleme teknolojisi sayesinde çocukların güvenliği ön planda tutuluyor, platformda birçok kelime anında engelleniyor ve kullanıcısı oyun dışında bırakılıyordu. Alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı ise tartışma konusu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com