Ersu Şaşma’dan müthiş başarı: Olimpiyat 5’ncisi oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli atletimiz Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde bu sezonki en iyi derecesi olan 5.85m'lik atlayışıyla Olimpiyat 5'ncisi oldu.

  • ü
  • 06 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Ersu Şaşma (Fotoğraf: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Fransa’nın başkentindeki Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlamada finale kalmıştı. 24 yaşındaki sporcumuz, finalde harika performanslara imza attı. Şaşma, finalde bu sezonki en iyi derecesi olan 5.85m’lik atlayışıyla Olimpiyat 5’ncisi oldu.

İlk atlamasında Ersun Şaşma, 5.50’lik mesafeyi başarı ile atladı. İkinci başarılı atlayışını da 5.75’le yaptı. Ardından 5.80 ve 5.85’i de başarı ile geçti. Ersun, bu atlayışlarının hepsini ilk hakkında geçmeyi başardı.

BU SEZON EN İYİ DERECESİNİ YAPTI: OLİMPİYAT 5’İNCİSİ

Ancak Ersu Şaşma, 5.95’i son hakkında da geçemedi ve yarışmaya veda etti. Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde bu sezonki en iyi derecesi olan 5.85m’lik atlayışıyla Olimpiyat 5’ncisi oldu.

ALTIN MADALYA İSVEÇLİ SPORCUNUN

İsveçli sporcu Armand Duplantis ise 6 metre ile bir kez daha altın madalyayı kazandı.

ERSUN ŞAŞMA KİMDİR?

Ersu Şaşma 30 Eylül 1999 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi.

Cezayir’in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda Ersu Şaşma 5,75 metrelik atlayışıyla birinci olarak altın madalya kazandı.

Tokyo’dan sonra da çıkışını sürdüren Şaşma, 2022 yazında Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazandı. Konya’da Konya Atletizm Pisti’nde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm erkekler sırıkla atlama finalinde 5.60 metrelik atlayışıyla oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Şaşma, Avrupa Atletizm Şampiyonlarında sırıkla atlama alanında Türkiye’nin ilk madalyasını kazanmıştır. 2024 Haziran ayında Roma’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 5.82’lik atlayışıyla bronz madalya kazandı.

Sırıkla atlamada Olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olmayı başaran milli atletimiz Ersu Şaşma, Almanya/ Rottach-Egern’de düzenlenen 14. Uluslararası Sırıkla Atlama yarışmasındaki 5.90’lık derecesi ile Türkiye rekoru kırarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com