Bahçeli ‘Kudüs Paktı’ önerdi: Türkiye, Suriye, Mısır, Irak…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin 'Kudüs Paktı' kurmaya öncülük etmesini istedi.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ortadoğu’da artan gerilime dair yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in saldırılarına karşı Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır’ın yer aldığı bir ‘Kudüs Paktı’ kurulmasını önerdi.

“Geldiğimiz noktada öncelikle katliamı durduracak bir ateşkes rejiminin süratle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Ardından Ortadoğu’da barış ve huzuru sürdürebilir kılacak adımların süratle atılması gerekmektedir. Bu amaçla Türkiye, Suriye, Irak, Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin girişimiyle bir ‘Kudüs Paktı’ oluşturulmalıdır” diyen Bahçeli, Türkiye’nin ‘Kudüs Paktı’nın kurulmasına öncülük etmesi gerektiğini kaydetti. Bahçeli’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN DE GEREKLİ’

“Türkiye’nin güvenlik halkasında yer aldığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin siyasî ve ekonomik bakımdan istikrara kavuşmasına millî güvenliğimiz açısından büyük önem atfediyoruz. Bu çerçevede, Türkiye ile birlikte diğer İslam ülkelerinin katılımıyla oluşturulacak bir ‘Kudüs Paktı’nın ülkemizin güvenliği bakımından da gerekli görüyoruz.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BÖLGENİN İSTİKRARI BAKMINDAN…’

Geldiğimiz noktada bölgenin; kendi ayakları üstünde durmak, emperyalist ülkelerin çizdiği politikalara göre değil, kendi imkân ve kaynaklarını halkının geleceği için kullanma becerisini göstermek, aynı zamanda da bölge ülkelerini bir insanlık suçu olan terörün menşei ve merkezi konumu olmaktan kurtarmak, tüm bölge ülkeleri için ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Suriye’nin kaos üreten yapısına toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde çözüm üretilmesi bölgenin istikrarı bakımından öncelikli bir zorunluluktur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com