Can Atalay: Söz konusu olan Meclis’in hukuku ve saygınlığıdır 

AYM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin 'yok hükmünde' olduğuna karar vermişti. Kararın Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından Atalay, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Anayasa’nın açıkça çiğnenmesine ortak ettiler" dedi.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

AYM’nin, TİP Hatay Milletvekili Atalay’ın Gezi Davası’nda aldığı hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesine yapılan itirazlarla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanmış,  AYM Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin ‘yok hükmünde’ olduğunu ilan etmişti. Atalay’ın avukatları ise tahliye ve yargılamanın durdurulması talebiyle mahkemeye başvurmuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ANAYASAL KRİZDİR’

Can Atalay, sosyal medya hesabından konunun artık Meclis’in hukuku ve saygınlığı olduğunu belirterek “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Anayasa’nın açıkça çiğnenmesine ortak ettiler. Tepkim, itirazım, uğradığım haksızlığın yanı sıra ülkemize yaşatılan ‘anayasal kriz’dir. Kimin hangi hakkı, hangi yetkiyi nasıl kullanacağının öngörülemediği; kuralsızlığın egemen olduğu bu halin memlekete vereceği zararlardan ülkem adına endişe duydum. Anayasa Mahkemesi’nin bir kez daha gelişmeyi hukuk zeminine çekme kararını hem kendim hem de ülkem için çok önemli buluyorum. Milli iradeye ve kolu bacağı budanmış dahi olsa demokrasiye zerre saygısı olanlar memlekete daha fazla zarar vermemelidir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com