Medyaradar’a erişim engeli getirildi

Medyaradar.com internet sitesine Turkuaz Medya’nın başvurusu üzerine erişim engeli getirildi. Kararın gerekçesinin, 'Ekran Kedisi' adlı köşede 19 Temmuz'da yayımlanan yazının “Turkuvaz Medya'nın içi boşaldı” ara başlıklı bölüm olduğu öğrenildi.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Medyaradar yönetiminden edinilen bilgiye göre, söz konusu yazı için istenen “içerik kaldırma” kararı sitenin ve yöneticilerin eline ulaşmadı. Turkuaz Medya’nın Sulha Ceza Hakimliği’ne başvurarak sitenin tamamı için istediği erişim engeli talebi bir gün içinde çıktı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan 30 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6987 sayılı kararına göre, Medyaradar sitesine erişim engellendi. Sadece yurt dışı ip adresinden ve Twitter uzerinden gelenler Medyaradar sitesindeki haberleri okuyabiliyor. VPN uygulamalarını kullanarak ve X (Twitter) üzerinden giriş yapabiliyor.

Kararın gerekçesinin, ‘Ekran Kedisi’ adlı köşede 19 Temmuz’da yayımlanan yazının “Turkuvaz Medya’nın içi boşaldı!” ara başlıklı bölüm olduğu öğrenildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Medyaradar avukatlarının erişim engeli kararının ayrıntılarına ulaştıktan sonra gerekli hukuki işlemleri hızla yapması ve sitenin tekrar yayına başlaması bekleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com