Meclis’te yeni grup kuruluyor: ‘Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız’

Merkez sağa yakın parti ve milletvekilleri, Meclis'te yeni bir siyasi parti grubu kurmaya hazırlanıyor. Cemal Enginyurt ve Salih Uzun’un öncülüğündeki grup; DEVA, Gelecek, Demokrat Parti, İYİ Parti, CHP ve AKP'den vekilleri bir araya getirecek.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni bir siyasi grup kurma çalışmaları hız kazandı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve İzmir Milletvekili Salih Uzun’un öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında DEVA, Gelecek, Demokrat Parti, İYİ Parti, CHP ve AKP’den bazı isimlerin bir araya gelmesi bekleniyor. En az 20 milletvekiliyle oluşturulması planlanan grubun lideri olarak Salih Uzun’un adı geçiyor.

Cemal Enginyurt’un, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti milletvekilleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafını “Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız” notuyla paylaşması, yeni oluşumun sinyallerini verdi.

ENGİNYURT VE UZUN SAĞCI VEKİLLERLE TEMAS HALİNDE

Serbestiyet’in kulis haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra milletvekili transferlerinin yoğunlaşması beklenirken, yeni yasama yılıyla birlikte Meclis’te yeni bir siyasi grup kurulması öngörülüyor. Enginyurt ve Uzun, mevcut partilerdeki merkez sağ kökenli siyasetçileri bir çatı altında toplamayı amaçlıyor. AKP’den İYİ Parti’ye, DEVA Partisi’nden Gelecek Partisi’ne kadar pek çok partiyle temas halinde olan Enginyurt ve Uzun, “Sonbaharda siyaset hareketlenecek. Bizi takip edin” mesajı veriyor.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDENLERDEN VE KILIÇDAROĞLU EKİBİNDEN DESTEK

Enginyurt, İYİ Parti’den istifa eden milletvekillerinin yanı sıra CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ekibinden bazı vekillerin de yeni gruba destek vereceğini belirtiyor. “Biz bir geçiş dönemi yaşayacağız. Salih Uzun da bu süreçte abilik rolünü üstlenecek” diyen Enginyurt, 2028 seçimlerinde kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarabileceklerini öngörüyor.

‘TEMURCİ, 14 AĞUSTOS’TA AKP’YE DÖNECEK’

Meclis’te halihazırda AKP, CHP, Demokrat Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet grubu olmak üzere altı siyasi grup bulunuyor. Gelecek ve Saadet Partili vekillerin oluşturduğu Saadet grubunun dağılabileceği konuşuluyor. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin AKP’ye katılabileceği söylentileri gündemde. Temurci’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la “abi-kardeş hukuku” çerçevesinde görüştüğü ve 14 Ağustos’ta AKP’nin kuruluş yıldönümünde partiye katılabileceği belirtiliyor. 14 Ağustos’ta AKP’ye, İYİ Parti’den ayrılan kimi isimlerin de katılması bekleniyor.

İYİ Parti’de ise, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaşanan istifalar nedeniyle vekil sayısı 32’ye düştü. Parti kulislerinde yeni istifa beklentileri devam ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com