‘AKP’li Gaziantep Belediyesi’nin borcu 14 milyar TL’

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP’li Gaziantep Belediyesi’nin 14 milyar TL borcu olduğunu açıkladı. Öztürkmen, belediyelerin çoğunun AKP'de olduğu zamanlarda Erdoğan'ın borç sorununu görmezden geldiğine dikkat çekti.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP’li belediyelere yaptırım uygulanmayacağını belirterek AKP’li Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Belediyesi’nin, 14 milyar TL borcu olduğunu açıkladı.

Öztürkmen, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu ile ilgili tartışmalarını değerlendirdi. “Bu şekilde belediyelerin içini boşaltan, halka hizmet götürmeyen, SGK borcunu bilerek ödettirmeyen Erdoğan, kendilerinin biriktirdiği bu borcu CHP’li belediyelerden tahsil etmeye çalışmaktadır” diyen Özmen, şunları kaydeti:

‘AKP YER-İÇER, HESABI CHP ÖDER…’

“Her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı biz parti ayrımı yapmaksızın bütün belediyelere genelge gönderdik dese de tabii ki biz bunun sonucunu biliyoruz. CHP’li belediyeler için kaynaktan kesinti yapacaklar, CHP’li belediyelerin elini kolunu bağlamaya çalışacaklar, AKP’li belediyelere yine herhangi bir yaptırım uygulanmayacak. AKP yer-içer hesabı CHP ödetmeye çalışıyorlar, CHP’li belediyeler, iktidarın baskılarına rağmen hizmetlerini aksatmayacak ve halka hizmetten geri kalmayacaktır.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ERDOĞAN, O ZAMANLAR GÖZMEZDEN GELDİ’

“Sayıştay Raporları 2017’den 2023’e kadar iktidara belediyelerin SGK borçlarının biran önce ödenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını önermiştir. Ancak iktidar bunu görmezden gelmiştir” diyen Öztürkmen şöyle konuştu:

“SGK 2017 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’na göre; 30 büyükşehir belediyesi, 519 büyükşehir ilçe belediyesi, 51 il belediyesi, 400 ilçe belediyesi ve 397 belde belediyesinden oluşan toplam bin 397 belediyeden bin 84’ünün SGK’ya olan toplam 8 milyar 784 milyon 476 bin 879 TL prim borcunun tahsil edilemediği görülmüştür. O günlerde belediyelerin yaklaşık yüzde 80-90’ı AKP’li belediyeler olduğundan Erdoğan bunu görmezden geldi, dikkate almadı. Belediye kaynaklarını SGK borçlarının ödenmesi yerine yandaşlara aktarılmasına göz yumdu.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com