İstanbul’da simit fiyatına gizli zam

İstanbul'da simit fiyatlarına 'gayri resmi' zam yapıldı. Son zamla simit 15 TL oldu.

  • ü
  • 27 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye’de enflasyonun hızla artması nedeniyle birçok ürüne zam yapılıyor. İstanbul’da simit fiyatları, Ağustos 2023’te resmi olarak 7,5 liradan 10 liraya yükseldi. Ancak bu tarihten itibaren gayri resmi olarak artan fiyatlar, birçok fırında 12,5 liradan satılırken son günlerde 15 liraya çıktı. Esnaflar, elektrik ve kira maliyetlerindeki artışları gerekçe gösteriyor.

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre; zamları savunan bir esnaf, “Elektriğe yüzde 35 zam geldi. Fırın elektrikle çalışıyor. Kiralar desen aldı başını gidiyor. Herkes yapıyor, biz de yaptık” dedi.

‘ESNAFIN DA BİR DAYANMA GÜCÜ VAR’

İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir, resmi zam için çalışmaların yapıldığını fakat ilgili esnaf komisyonunun henüz toplanmadığını belirterek şunları söyledi:

“Esnafın da bir dayanma gücü var. Un, yağ, pekmez, kira tutarları artıyor. Yılbaşından bu yana uğraşıyorum fakat komisyon toplanmadı. Esnaf için kimse adım atmıyor.”

Ekmekte ise fırıncılar yakın zamanda zam beklerken, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli ise, “Kalitesine göre çuvalı 650-700 TL olan una ay başı itibarıyla yüzde 5-7 zam gelecek. Bununla birlikte eylül ayında ekmeğe de zam bekliyoruz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com