Halay çeken gençler tutuklandı

Mersin'de sahilde halay çekerek 'Bijî Serok Apo’ sloganı attıkları gerekçesiyle 10 genç tutuklandı. Gençlerin tutuklandığını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

  • ü
  • 25 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Mersin sahilinde çalınan şarkı eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları anlara dair videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmaları ardından hedef gösterilen 9 genç, tutuklandı. Tutuklanan Elmascan Ferhat Kayğın, Halil Öztürk, Ramazan Öztürk, Uğur Öztürk, Mahmut Gümüş, Serdar Amaç, Talha Yılmaz, Oktay Salman ve Muhammet Emin Amaç cezaevine gönderildi. Halay çekenler arasında olduğu iddia edilen Mehmet Salih Amaç da başka bir suçtan dolayı cezaevinde tutuluyor. Bu dosya kapsamında da hakkında tutuklama kararı verildi.

Gençlerin tutuklandığı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Tunç’un paylaşımı şöyle: “Mersin’de, terör örgütü elebaşı lehine slogan atılması olayıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan hiçbir girişime asla müsaade edilmeyecektir.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Şevket Berk, müvekkillerinden Oktay Salman ve Serdar Amaç’ın halay çekenler arasında yer almadığını ve bunu ispatlamalarına rağmen haklarında tutuklama kararı verildiğini belirtti.  Berk, Bijî Serok Apo’ sloganıyla ilgili Yargıtay ve yerel mahkemelerin suç olmadığı yönünde karar olduğunu hatırlattı.

Videoda yer almayan gençlerin de tutuklandığını belirten Berk, bunu ispat etmelerine rağmen böylesi bir kararın verildiğini aktardı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com