‘15 Temmuz reklam şöleni’ de sönük geçti: Hangi yandaş gazete kaç sayfa kaptı?

Yandaş gazeteler için adeta bir "reklam şöleni"ne dönüşen 15 Temmuz etkinlikleri, bu yıl hayal kırıklığı yarattı. Yandaş medyada 15 Temmuz'a özel verilen reklamların sayısındaki azalma dikkat çekti.

  • ü
  • 22 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş gazeteler için adeta bir “reklam şöleni”ne dönüşen 15 Temmuz etkinlikleri, bu yıl hayal kırıklığı yarattı. Yandaş medyada 15 Temmuz’a özel verilen reklamların sayısındaki azalma dikkat çekti.

İktidar medyasında “Reklam şöleni”ne dönüşen 15 Temmuz darbe girişimini anma etkinliklerinin bu yıl daha sönük geçtiğini kaydeden Bildirici, “İktidar medyasındaki reklamlar da düşüşe geçti” diyerek hangi gazetenin kaç sayfa reklam aldığını yazdı.

28 SAYFA AZALDI

Bildirici’nin aktardığına göre basılı gazetelerdeki reklamlar, geçen yıla göre daha azdı. Bu yıl Aydınlık’ta 8, Akşam’da 8, Hürriyet’te 8, Posta’da 12, Sabah’ta 9, Milat’ta 6, Milliyet’te 9, Türkiye’de 14, Türkgün’de 12, Yeni Akit’te 6 olmak üzere toplam 90 sayfa 15 Temmuz reklamı yayımlandı. Bu sayfa sayısı geçen yıl 118’di.

Reklam sayfa sayılarını paylaşan Bildirici, “Üstelik Yeni Şafak geçen yıl üç fasikül halinde 144 sayfalık özel ek çıkarmıştı; özel ek bu yıl 94 sayfaya düştü. Hürriyet’in yayımladığı sekizinci yıl özel eki ise sadece 10 sayfaydı” diye yazdı.

AKP’Lİ BELEDİYELER AZALINCA…

Bildirici, reklamların azalması içinse “Reklamların azalmasındaki en büyük neden AKP’li belediyelerin azalması ve tasarruf genelgesi olsa gerek. Belediyeler ilan reklam veremeyince iktidar medyasına reklam verme yarışı, özel şirketler, vakıf üniversiteleri, kamu bankalarına kaldı. En ilginci de Demirören Holding’in kendi gazetelerinin yanısıra Sabah’a da tam sayfa 15 Temmuz reklamı vermesiydi” yorumunda bulundu.

SÖZCÜ, KARAR VE CUMHURİYET DE REKLAM ALDI

Muhalif medyada BirGün’e hiç 15 Temmuz reklamı verilmezken Sözcü ve Karar’da yarım sayfa reklam yer aldı. Cumhuriyet’te ise geçen yıla göre artış söz konusuydu; bu yıl 2.5 sayfayı kaplayan tam altı reklam vardı.

Bildirici, yazısını şöyle sürdürdü:

8 YIL SONRA BAZI GAZETECİLER ‘CESARET’ ÖDÜLÜ

“Bu yıl, 15 Temmuz etkinliklerinin medyayı kapsayan bir boyutu da “15 Temmuz Cesaret Ödülü” verilmesiydi. 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı ve AKP Genel Başkan Yardımcılarından Ali İnci, darbe girişimi sırasında Meclis’te olan bazı gazetecileri ödüllendirdi. Aradan sekiz yıl geçtikten sonra ödül verilen gazetecilerin nasıl seçildiği ise belirsiz.

Eşi görülmemiş bir gazetecilik ödülü bu. Zira gazetecilik, başarısı cesaret ile ölçülebilecek bir meslek değil. Gazeteciler o akşam habercilik için orada bulunuyorlardı. Kaldı ki, hangi arkadaşımızın “cesur” olduğuna da AKP yönetimi ya da bir siyasetçi karar veremez.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ REYTİNGİ FATİH ÜREK’İN GERİSİNDE KALMIŞTI

15 Temmuz etkinliklerine gösterilen ilginin azalması reytinglere de yansımıştı. Gazeteci Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlatılan ve televizyon kanallarına yayınlanması için dağıtılan 15 Temmuz programının izlenme oranının Fatih Ürek tarafından hazırlanan programın bile gerisinde kaldığını yazmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com