Blinken: ABD, Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini reddediyor

Blinken, İsrail ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "ABD, Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan her türlü öneriyi kesin bir şekilde reddediyor" dedi.

  • ü
  • 09 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (FOTOĞRAF: EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, “ABD, Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan her türlü öneriyi kesin bir şekilde reddediyor” dedi.

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’i ziyaret etti. Görüşmelerini tamamlayan Blinken bir basın toplantısı düzenledi. Filistinli sivillerin koşullar elverir elvermez evlerine dönmelerine izin verilmesi gerektiğini belirten Blinken, Filistinlilerin Gazze’nin dışına sürülmemeleri gerektiğini vurgulayarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bunu açıkça ifade ettiğini söyledi.

BLINKEN YİNELEDİ: ABD KESİN REDDEDİYOR

Blinken, “Başbakan’a da söylediğim gibi, ABD, Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan her türlü öneriyi kesin bir şekilde reddediyor ve Başbakan bugün bana bunun İsrail hükümetinin politikası olmadığını bir kez daha teyit etti” şeklinde konuştu.

BM VURGUSU

ABD’li Bakan, Birleşmiş Milletler’in (BM) çatışmaların sona ermesinin ardından “yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyindeki evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri” için bir misyon yürüteceğini ifade etti.

ABBAS İLE DE GÖRÜŞECEK

Blinken’ın İsrail’in ardından Filistin’in Batı Şeria bölgesine geçmesi ve yarın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com