Sinan Ateş cinayetinin kritik ismi ‘Serdar Öktem’i kurtarma planı işliyor’

Sinan Ateş cinayetinin en kritik ismi olarak bilinen avukat Serdar Öktem'in dosyasının ayrılma talebi tepki çekti. Savcının bu talebini 'Öktem'i kurtarma planı devrede' şeklinde değerlendirildi.

  • ü
  • 19 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Serdar Öktem, MHP lideri Devlet Bahçeli ile

Sinan Ateş cinayeti davasında mütalaa veren savcı, avukat Serdar Öktem ve cinayet büro komiseri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Savcı, MHP’li avukat Serdar Öktem ve Cinayet Büro komiseri Mustafa Ensar Aykal hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım”, Aykal hakkında ayrıca “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasını istedi.

Savcı, buna gerekçe olarak, mahkemenin bir önceki ara kararında, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD’ye yazı yazılarak, telefon şifrelerinin istenmesini gösterdi.

Serdar Öktem, Sinan Ateş cinayetindeki en kritik isimlerden birisi. Öktem’in Ülkü Ocakları ile cinayet tetikçilerinin arasındaki isim olduğu iddia edilmişti. Öktem’in telefonundan çıkacak bilgilerin doğrudan  Ülkü Ocakları ve MHP yönetiminin cinayetle bağını ortaya koyacağı belirtiliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Cinayet Büro Komiseri Mustafa Ensar Aykal’ın ise Tolgahan Demirtaş’a Sinan Ateş’e özel bilgilerini aktardığı ortaya çıkmıştı. Aykal, uzun  süre Sinan Ateş cinayetini araştıran birimin başında bulunmuştu.

Davayı yakından takip eden gazeteci Alican Uludağ, savcının dosyanın ayrılması yönündeki talebini “Serdar Öktem’i kurtarma planı da işliyor” şekline değerlendirdi.

Daha önce MHP’li üst düzey isimleri Öktem’i ziyaret ederek, cezaevinden çıkmasını sağlayacakları yönüne söz verdikleri iddia edilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com