Ayşe Ateş: Bu dava aydınlanmazsa Türkiye’ye karanlığa sürüklenecek

Ayşe Ateş, savcının mütalaasını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, davanın üzerindeki siyasi baskının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Tüm suçlular hakim karşısına çıksın" dedi.

  • ü
  • 19 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cinayeti davasında savcı tarafından yargılanan kişiler hakkında istenen cezalar belli oldu. Savcı mütalaasını ardından konuşan Ayşe Ateş, “Siyaset cinayetlerine dur demek isteyen herkese sesleniyorum, yargının üstündeki siyasi baskı kaldırılmalı, suça karışan herkes adilce yargılanmalıdır” dedi.

Duruşmada savcılık, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek, bu kişilerin Ateş’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi. Özyağcı’nın ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Duruşma sonrasında konuşan Ayşe Ateş, “Siyaset cinayetlerine dur demek isteyen herkese sesleniyorum, yargının üstündeki siyasi baskı kaldırılmalı, suça karışan herkes adilce yargılanmalıdır” dedi.

‘TARİHİN EN KISA SÜREN CİNAYET DAVASI OLACAK’

Ateş, konuşmasında şunları söyledi:

“Biz, böyle karanlık bir güce karşı savaşıyoruz. Böyle giderse Sinan Ateş davası tarihin en kısa süren cinayet davası olacak. Biz diyoruz ki, davalar birleştirilsin, tüm suçlular hakim karşısına çıksın. Çünkü bu dava aydınlatılmazsa Türkiye bir karanlığa sürüklenecek. Türkiye, yeni Bengisu’larla yeni Banu Çiçek’lerle tanışacak. Bu siyasi cinayeti dile getiren gazetecileri hedefe koydular, tehdit ettiler. Ülkü Ocakları ve MHP’ye sızmış karanlık güç var. Kişisel verilerimiz de bu karanlık gücün eline geçmiş, devlete emanet ettiğimiz her şeye emniyetteki bağlantılarıyla ulaşabiliyorlar. Bizler, kadın cinayetlerinden muzdaripken, emniyet görevlileri istenen kadınların bilgilerini sormadan etmeden veriyor. Siyaset cinayetlerine dur demek isteyen herkese sesleniyorum, yargının üstündeki siyasi baskı kaldırılmalı, suça karışan herkes adilce yargılanmalıdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com