İHD: 80 yaşındaki hasta mahpus Hanife Arslan’ı derhal serbest bırakın

İHD, halen Van T Tipi Hapishanesi’nde tutulan 80 yaşındaki ağır hasta mahpus Hanife Arslan'ın sağlık durumuna dikkat çekti, serbest bırakılması için çağrı yaptı. İHD, serbest bırakılmak için Arslan'ın pişmanlık göstermeye zorlandığını da aktardı.

  • ü
  • 13 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, İstanbul Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla hasta mahpuslara dikkat çekti.

“Hanife Arslan, hastalıkları nedeniyle serbest bırakılmak için pişmanlık göstermeye zorlanmakta, bu durum tedavi ve sağlık hakkını ihlal etmektedir” denilen açıklamada Arslan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgilere yer verildi, derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR’

“Hanife Arslan; KOAH, mide ülseri, diyabet, kalp ve yüksek tansiyon hastası olup, eklemlerde sıvı azalmasına bağlı yoğun ağrı ve hareket güçlüğü yanında, geçirdiği COVID-19 sonrasında akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle nefes almakta zorlanmakta ve bütün bunlara eklenen yaşlılığa bağlı sorunları ile hayatını sürdürmeye çabalamaktadır. Derhal serbest bırakılmalıdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com