Haluk Bayraktar’ın hedef göstermesinden sonra tutuklanan Evren Barış Yavuz tahliye oldu

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar’ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, ilk mahkemede tahliye oldu.

  • ü
  • 10 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Bir internet sitesindeki “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazı ve “Jet yakıtı satmışlar” şeklindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz hakkında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu Evren Barış Yavuz, avukatları Cansu Çifçi, Berke Sağlamcı ve Hasan Bektaş katılırken, çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, BAYKAR CEO’su Haluk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi “müşteki” sıfatıyla yer alırken, savcı, Yavuz hakkında “terör örgütü propagandası yapmak”, “zincirleme şekilde alenen hakaret” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından 3 yıl 4 aydan 16 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep etti.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, Evren Barış Yavuz’un tahliyesine karar verdi. Duruşma tarihi 30 Ekim’e bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Haluk Bayraktar, İsrail’e jet yakıtı tartışmasıyla ilgili sosyal medyadan kendilerinin hedef gösterildiğini belirterek, Evren Barış Yavuz’u hedef göstermişti. Bayraktar, “Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. “Alevilerin de PKK’sı olmalı” diye yazılar yazıyor, DHKP-C güzellemesi yapıyormuş. Bu PKK’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim” ifadeleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef göstermişti.

Hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan Evren Barış Yavuz, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com