Kızıl Goncalar’a yönelik sansüre devam: İdaresi Mahkemesi, RTÜK kararını uygun buldu

Kızıl Goncalar dizisine yönelik RTÜK yasağını Bölge İdare Mahkemesi de onayladı. Dizinin 3. bölümü yerine RTÜK'ün kanala gönderdiği belgesel yayınlacak.

  • ü
  • 08 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

RTÜK’ün 9 milyon TL idari para cezası ile 2 kez program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisi bu akşam yayınlanmayacak.

Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı.
Dizinin yapımcısı Gold Filmi’nin yönetecisi Faruk Turgut, “Bu Akşam yayın yok.İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi, RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızılgoncaların yayınını yapamıyoruz” ifadesini kullandı.

Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi. FOX, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün göndereceği belgeseli yayınlayacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dizideki karekterler üzerinden dini ve seküler yapılara yönelik eleştiriler bir çok kesimi rahatsız etmişti. Cemaatlerin baskısı sonucu RTÜK devreye grip ceza kesmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com