Osman Kavala: Keyfi cezalandırma bir süre daha devam edecek

Osman Kavala, "Yerel Mahkemelere ve Adalet Bakanlığı'na yapmış olduğumuz davanın yeniden görülmesi taleplerinin reddedilmesi, keyfi cezalandırmanın bir süre daha devam edeceğini göstermektedir" dedi.

  • ü
  • 06 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Osman Kavala, yerel mahkeme ve Adalet Bakanlığı’na yaptığı davanın yeniden görülmesi yönündeki talebinin reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kavala, Geçi davasının hukuk ve demokrasi değerlerine bağlı insanların suç işlediklerine dair delil olmadan yargılandıklarını ve ağır cezalara çarptırıldıklarını belirterek, “Benim de yakında cezaevinde yedinci yılım tamamlanmış olacak”dedi.

“Yerel Mahkemelere ve Adalet Bakanlığı’na yapmış olduğumuz davanın yeniden görülmesi taleplerinin reddedilmesi, keyfi cezalandırmanın bir süre daha devam edeceğini göstermektedir” diyen Kavala, “Yine de, Anayasa Mahkemesi’nin önümüzdeki günlerde başvurularımızı değerlendirerek AİHM Kararları doğrultusunda karar vereceğini ümit ediyorum. Ülkemizde temel hukuk ilkelerinin egemen olacağı günlerin uzak olmadığına inanıyorum.

Yurttaşların özgür ve güvenli biçimde yaşama hakkının korunması devletin temel yükümlülüğüdür. Her yurttaşın hayatı eşit derecede değerlidir.” ifadesini kullandı.

Osman Kavala’nın avukatları, kanun yararına yeniden yargılama talebinin bozulmasına ilişkin 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com