Fransa, Ronaldo’lu Portekiz’i penaltılarla uğurladı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı, Fransa-Portekiz mücadelesiyle devam etti. Karşılaşmanın normal ve uzatma devreleri golsüz sona erdi. Sonucu penaltılar belirledi. Fransa, penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak yarı finalde İspanya’nın rakibi oldu. Ronaldo’lu Portekiz veda etti.

Ronaldo ve Kylian Mbappe (Fotoğraf: AFP)

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci çeyrek final maçı Hamburg’da oynandı. Mbappe’li Fransa ile Ronaldo’lu Portekiz, erken final olarak nitelenen bir başka mücadelede karşı karşıya geldi. Portekiz’in topa daha çok sahip olduğu ve her iki takımın da pozisyonlar bulup değerlendiremediği karşılaşmanın normal ve uzatma devreleri golsüz sona erdi. Sonucu penaltılar belirledi.

FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP

FRANSA PENALTILARIN HEPSİNİ GOLE ÇEVİRDİ

Fransa, penaltıların tamamını gole çevirerek rakibine 5-4 üstünlük kurdu ve yarı finalde İspanya’nın rakibi oldu. Ronaldo’lu Portekiz ise Joao Felix’in direkten dönen penaltısıyla Euro 2024’e veda etti.

Fotoğraf: Odd ANDERSEN / AFP

RONALDO, GOL ATAMADAN VEDA ETTİ

6 Avrupa Şampiyonası’nda forma giyerek rekor kıran Cristiano Ronaldo, önceki 5 turnuvada da gol atarak bu alanda da rekor kırmıştı. Ronaldo, Euro 2024’ü golsüz tamamlayarak kendisine ait rekoru geliştiremedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Fotoğraf: by Ronny HARTMANN / AFP

FRANSA, AKAN OYUNDA GOL ATAMADAN YARI FİNALDE

Fransa, çok ilginç bir şekilde Euro 2024’te oynadığı 5 maçta akan oyunda gol atamayarak yarı finale adını yazdırdı. Bu turnuvada sadece 3 gol atan Fransa, bunlardan birini Mbappe ile penaltıdan kaydetti. Diğer iki golü ise rakipler kendi kalelerine attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com