Merih Demiral’dan sonra Mesut Özil: ‘Bozkurt dövmesi’ tartışmaları alevlendirdi

Mesut Özil'in, Avusturya maçının oynandığı gün Instagram sayfasında göğsünün üzerindeki 'uluyan bozkurt' dövmesini paylaştığı görüldü.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Milli futbolcu Merih Demiral’ın Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki Avusturuya maçında attığı golden sonra ‘bozkurt selamı’ vermesinin yankıları sürerken Mesut Özil’in bir paylaşımı tartışmaları alevlendirdi. Almanya Milli Futbol Takımı’nın eski oyuncusu Özil’in, Avusturya maçının oynandığı gün Instagram sayfasında göğsünün üzerindeki ‘uluyan bozkurt’ dövmesini paylaştığı görüldü.

INSTAGRAM HESABINDAN PAYLAŞTI

Bir dönem Real Madrid ve Arsenal kulüplerinde de oynayan, kariyerinin son yıllarını Fenerbahçe’de değerlendiren Mesut Özil, Londra’nın yıldızı Mesut Özil, Türkiye’nin Avusturya ile oynayacağı maç öncesinde fitness antrenmanının ardından Instagram’da yaptığı paylaşım gündem oldu. Özil, Almanya’da aşırı sağcı grup olarak bilinen ve Anayasayı Koruma Kurulu tarafından izlenen Bozkurtlar olarak da bilinen ‘Ülkü Ocakları’nın işareti olan bozkurt dövmesini gösterdi.

Özil’in dövmesi ve Demiral’in kurt selamı, spor dünyasında siyasi ve ideolojik sembolleri yeniden tartışmaya açtı.

POLİTİK GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, UEFA’ya yaptırım çağrısında bulunarak, “Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur” ifadelerini kullanmış, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ırkçılık için bir platform olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

UEFA, Demiral’in Avusturya maçındaki hareketi nedeniyle oyuncu hakkında soruşturma başlatırken; Türkiye, Alman yetkililerin tepkisini yabancı düşmanlığı olarak nitelendirerek protesto etti. İki ülke de başkentlerindeki büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com