Madımak Katliamı’nda öldürülen 33 aydın anılıyor: Özel ve Bakırhan da yürüyüşte

Madımak Katliamı'nda öldürülen 33 aydın ve sanatçı, Sivas'ta düzenlenen törenlerle anılıyor. Anmaya, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırkhan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özel ve Bakırhan anma pankartını birlikte taşıdı.

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Otelini’nin yakılması sonucu katledilen 33 aydın ve sanatçı bugün kentte düzenlenen törenlerle anılıyor. Törenlere, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Sivas Katliamı’nda öldürülen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için Avrupa’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelenler bu sabah Sivas’ta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği önünde toplandı. Mersin Alevi Kültür Derneği semah ekibi katledilenler için semah döndü. Baba Mansur Ocağı’ndan Dede Baki Erdoğan da dualar okudu.

BAKIRHAN VE ÖZEL DE KATILDI

Katılımcılar Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Madımak Oteli önünde katliamda öldürülenler için anma töreni yapılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Sivas Katliamı’nda öldürülenler için düzenlenen anma törenlerine katıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com