Ankara’da yeni iddia: Koray Aydın, 14 İYİ Partili vekille Demokrat Parti’ye geçecek

Perşembe ya da Cuma günü İYİ Parti'den istifa etmesi beklenen Koray Aydın'ın, 14 milletvekilliyle Demokrat Parti'ye katılacağı iddia edildi. İddiaya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan yanıt geldi.

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin ardından eski lider Meral Akşener’e “Partililerin yüzünü yere eğdi” diyen Koray Aydın’ın bir grup arkadaşıyla birlikte Perşembe ya da Cuma günü İYİ Parti’den istifa edeceği iddia edildi.

Ancak Koray Aydın’la ilgili iddialar çeşitli. Bir kesim Aydın ve arkadaşlarının istifa sonrasında bir süre bağımsız kalacağını ileri sürerken, bir kısım da Demokrat Partiye geçeceğini iddia etti.

Öte yandan Aydın’a yakın kaynaklar Demokrat Parti’ye geçme iddialarını yalanlarken, yeni parti kurma sürecinin şu anda gündemde olmadığını belirttiler. Aydın ile birlikte bazı üst kurul delegeleri, eski-yeni il başkanlarının da istifa edeceği öğrenildi.

GÜLTEKİN UYSAL’DAN DAVET

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Uysal, “Türkiye’nin merkez sağa ihtiyacı var. Siyasi partililerin kendi görüşlerini benimseyen oluşumlara kapısını açması doğaldır. Bize gelen istek ve temas yok. Talep olursa değerlendirilir” dedi.

TV100’e açıklamalarda bulunan Uysal, Koray Aydın’a davette bulundu. Uysal, “Aklı selim olan herkese Koray Bey de dahil olmak üzere Demokrat Parti’nin kapıları açıktır. Sayın Aydın, bir parti içerisinde genel başkan adayı olmuş, nezaketsizlik etmek istemeyiz. Onlar kendi parti iç süreçleriyle beraber değerlendirmelerini yapacaklardır. 3 milletvekilinden memnunuz gibi bir düşüncede değiliz, daha büyütmek için her tür inisiyatifi alacağız” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com