Emniyet, çakarlı araçla dolaşan gazeteci sayısını açıklamadı

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin CİMER üzerinden yaptığı başvuruya yanıt veren Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı, koruma polisi ve çakarlı araçla dolaşan gazetecilerle ilgili hiçbir bilgi vermedi.

  • ü
  • 24 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “bazı gazetecilerin koruma polisi ve çakarlı araçla gezdiği” haberlerin üzerine Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, CİMER üzerinde başvuruda bulunarak iddianın gerçeği yansıtıp-yansıtmadığını sordu. Ancak gelen cevapta hiçbir bilgi verilmedi.

Koruma polisi ve çakarlı araçlarla dolaşan gazetecileri CİMER’e sorduğunu kaydeden Bildirici, şu soruları yöneltti: “Bazı gazetecilere koruma polisi ve çakarlı araç kullanma hakkı verildiğine dair haberler doğru mudur? Doğru ise halen kaç gazeteciye koruma polisi ya da çakarlı araçla dolaşma hakkı verilmiştir?”

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’ndan, sorulara özetle “kişilerin yönetmelik gereğince korunduğu ve geçiş üstünlüğüne sahip araçlarla ilgili işlemlerin mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü” yanıtı geldi.

‘BÖYLE BASİT BİR SORUYA BİLE AÇIK CEVAP VERMEYEN BİR KAPALI DEVELT VAR’

Aldığı yanıtı Gazete Duvar’daki yazısında paylaşan Bildirici, “Anlayacağınız, yanıt verdiler ama bilgi vermediler. Böylesine basit bir soruya bile açık ve net yanıt vermeyen/veremeyen kapalı bir devlet var karşımızda. Güya bir de dezenformasyondan yakınıyor bu iktidar. Oysa dezenformasyonu, yalanı, yanlışı ortadan kaldırmanın en güvenli, en hızlı yolu şeffaflıktır” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com