Yeneroğlu’ndan AKP’lilere ‘paralel yargı’ uyarısı

Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan tavrını alkışlayan Devlet Bahçeli ve MHP'lilerdeki "sevinci" örnek göstererek AKP'lilere uyarıda bulundu: "Kendi paralel yargı düzenini oluşturanlara karşı durmazsanız, yarın fırsatınız olmayabilir."

  • ü
  • 06 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’la ilgili verdiği iki hak ihlali kararına da uymamasının yankıları sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün Yargıtay’a destek verirken, daire üyelerinin “yarının onurunu müdafaa ettiklerini” öne sürdü.

Bahçeli’nin açıklamalarına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’ndan dikkat çekici bir itiraz geldi. Yargıtay’ın kararını MHP’liler tarafından sevinçle karşılandığını ancak AKP’lilerden ses seda çıkmadığını kaydeden Yeneroğlu, ‘paralel yargı’ vurgusu yaparak uyarıda bulundu.

Kişisel X hesabındaki paylaşımında Yeneroğlu, “Pek mümkün olmadığını bilsek de Allah’tan ümit kesilmez deyip birçoğu hukukçu olan Ak Parti’li yöneticileri ve milletvekillerini bu yargı darbesi karşısında tavır almaya davet ediyoruz!” dedi.

‘PARALEL YARGIYA FIRSAT VERMEYİN’

“Bugün Anayasa’nın 153. maddesini açıkça tanımayıp fiilen kendi paralel yargı düzenini oluşturanlara karşı durmazsanız, yarın fırsatınız olmayabilir” diyen Yeneroğlu, “Başta iktidar sorumluluğunu taşıyan Ak Parti’li yöneticiler ve milletvekilleri olmak üzere ülkesini seven herkese büyük sorumluluklar düşüyor; hukuka dönün, devlet düzenini daha fazla bozmayın, başıbozukluğa; paralel yargıya fırsat vermeyin” uyarısında bulundu.

‘SAHİP OLDUĞUNUZ GÜCÜN SİZİ KORUYACAĞINI ZANNETMEYİN’

Yeneroğlu, paylaşımını şöyle noktaladı: “Mevcut anlayışla devam ederseniz bu hukuksuzluklar, bu zulümler gün gelip sizin de kapınızı çalacak. Bugün oturduğunuz makamların, sahip olduğunuz gücün sizi koruyacağını zannetmeyin. Hukuk güvenliğinin olmadığı bir ülkede hiç kimse güvende değildir; sizler de, çocuklarınız da, torunlarınız da…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com