Eylem Tok’un tutukluluğunun devamına karar verildi

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok'un bugün Boston'da mahkemeye çıkarıldı.

ABD mahkemesi, İstanbul’daki ölümlü trafik kazasının şüphelilerinden yazar Eylem Tok’un duruşmasını 27 Haziran’a ertelerken tutukluluğunun devamına karar verdi.

İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD’de hakim karşısına çıktı. Türkiye iki ayrı iade talebinde bulunduğu için hakim karşısına ilk olarak anne Eylem Tok çıktı. Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. İkinci duruşma 27 Haziran’da Türkiye saatiyle 16.00’da yapılacak. Timur Cihantimur’un duruşmasının saat 20.30’da görüleceği öğrenildi. Uzun kaçışta Tok’un polisin takibinden kurtulmak için sekiz ayrı telefon hattı kullandığı ve yemek siparişlerini yabancı isimlerler verdiği belirlendi. Kendilerine sipariş götüren Türk kuryenin anne ve oğlu tanımasının ardından ihbarda bulunduğu ve 8 polisin eve baskın düzenlendiği ortaya çıktı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com