Tolga Karaçelik’e Tribeca Film Festivali’nde En İyi Seyirci ödülü

Yönetmen Tolga Karaçelik'in 2024 Tribeca Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan filmi "The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer" En İyi Seyirci Ödülü’ne değer görüldü.

  • ü
  • 17 Haziran 2024
  • ü
  • Kültür

Steve Buscemi

Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği dördüncü filmi The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer, dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 2024 Tribeca Film Festivali’nde En İyi Seyirci Ödülü’ne değer görüldü.

Karaçelik’in İngilizce çektiği ilk film olan The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer (“Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Bir Yazarın Sığ Hikâyesi”) seyirciyle ilk kez, çekimlerinin de gerçekleştiği New York’ta buluştu.

5 – 16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2024 Tribeca Film Festivali’nin Spotlight bölümüne seçilen film, 8 Haziran Cumartesi günü SVA Theatre’da dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Çok sevilen yönetmen, yapımcı ve yıldız oyuncuların beklenen prömiyerlerini sinemaseverlerle buluşturan Spotlight bölümü kapsamında gösterilen filmin biletleri, festival tarihinde görülmemiş bir ilgiyle karşılandı ve satışa çıkar çıkmaz tükendi.

Yönetmen Tolga Karacelik, filmin oyuncuları Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro ile ödül töreninde…

Karaçelik’in yanı sıra filmin başrol oyuncuları ABD’li yıldızlar Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro’nun da katıldığı gösterimde film, sinemaseverler tarafından övgüyle karşılandı.

Karaçelik, Gişe Memuru (2011) filmiyle 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivalinde En İyi İlk Film ödülüne layık görülmüştü. Yönetmen ayrıca baş rol oyucusu Nadir Sarıbacak’a 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran Sarmaşık (2014) filmi ile aynı festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ödüllerinin sahibi olmuştu.

Sundance Film Festivali 2018’de Kelebekler filmiyle Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan Karaçelik, son olarak 2022’de Netflix’te yayımlanan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci’nin başrolleri paylaştığı Yakamoz S-245  adlı dizinin yönetmenliğini Umut Aral ile birlikte yapmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com