‘En az 40 KHK’lı cenazeme katılsın’ diyen Hüseyin Geçmek’in cenazesine yüzlerce KHK’lı katıldı

Cezaevinde yakalandığı kanser nedeniyle yaşamını yitiren inşaat teknikeri Hüseyin Geçmek, Samsun Slaıpazarı'nda düzenlenen cenaze töreni ile defnedildi. 'cenazeme en az 40 KHK'lı katılsın' diye vasiyet eden Geçmek'in cenazesine Samsun ve çevre illerden 100'ün üzerine KHK'lı katıldı.

  • ü
  • 06 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Hüseyin Geçmek'in cenazesine yüzlerce KHK'lı katıldı. (FOTOĞRAFLAR: SAMSUN KHK'LILAR PLATFORMU)

Cezaevinde kansere yakalanan ve 4. evreye kadar tahliye edilmeyen inşaat teknikeri Hüseyin Geçmek, dün vefat etmişti. Bugün cenazesi toprağa verilen Geçmek’i vasiyetine uygun şekilde birçok il ve ilçeden gelen 100’ün üzerinde KHK’lı arkadaşı uğurladı.

Samsun KHK’lılar Platformu, “Tek tesellimiz kardeşimizin vasiyetini yerine getirebildik. Samsun da 100 civarı KHK’lı cenazede kaderdaşının yanındaydı” paylaşımı ile Geçmek’in cenazesine katıldıklarını duyurdu.

GERGERLİOĞLU TBMM’DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Adli Tıp Kurumu’nun 6 ay infaz erteleme verdiği 37 yaşındaki Geçmek, 27 Ocak 2023’te tahliye edilmişti.

Geçmek durumunu TBMM’de gündeme getiren DEM Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hastanın durumunun ağır olduğunu belirterek “Samsun Cezaevinde kalmaktayken tedavi gecikmesi ile durumu fenalaşınca Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış. Raporları inceledim ağır bir kanser hastası. Bir an evvel infaz erteleme verilmesi gerekiyor!” demişti.

GERİDE 2 ÇOCUĞU KALDI

Geçmek, 15 Temmuz’dan hemen sonra tutuklanmış ve 7,5 ay hapiste kalmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Geçmek, cezası onanınca kendisi teslim oldu. Hapse girdiğinde herhangi bir hastalığı bulunmayan Geçmek’e, Aralık 2022’de hastaneye kaldırıldı ve bir ay sonra 4. evre kanser teşhisi konuldu.

2 ve 9 yaşında 2 çocuk babası olan Geçmek’in cenazesi Samsun Salıpazarı ilçesi Kocalar Merkez Mahallesi öğle vaktinde kılınacak namazdan sonra Kocalar Merkez Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com