Erdoğan’ın eski danışmanı: AKP, bugüne kadarki bütün ortaklarını çırak çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, AKP ile MHP arasındaki gelgitlerin frekansının artığını belirterek, aradaki güven krizinin giderilemediğini kaydetti. Beki, AKP'nin daha önceki ortakları liberaller, HDP ve cemaatileri" tecrübe sahibi yaptığını" belirterek, çırak çıkardığını söyledi.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP ile MHP arasındaki ittifak ilişkilerini değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı. İki ortak arasında gelgitlerin frekansının artamaya başladığını ifade eden Beki, “Bir taraf, diğerinin kendisini yük olarak görüp kurtulma, yolunu ayırma arayışlarına girdiğinden şüpheleniyor. Bu şüphenin giderildiğini henüz söyleyemeyiz. Kriz, bir kez daha ertelendi” değerlendirmesinde bulundu.

Beki, AKP’nin bugüne kadar kiminle ortaklık yaptığı herkesi ‘çırak’ çıkardığına dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Derler ki ticarette ortaklardan biri para, diğeri tecrübe kazanır. AK Parti de siyasette önceki bütün ortaklarına tecrübe kazandırdı. Başta liberalleri, Çözüm Süreci’nde İmralı ve HDP’yi, sonra da The Cemaat’i hep tecrübe sahibi yaptı. Belki de bu kez kimse, kimseyi çırak çıkarmayacaktır, ne malum.”

Beki’nin Karar’da yer alan yazısı şöyle:

“Cumhur İttifakı, gitti geldi gibi.

İnceldiği yerden kopar mı, ayrı. Ama ipler, çok gerildi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP ziyareti ve Ayşe Ateş’le görüşmesinden sonra bilgilendirilmek istiyordu. Duymak istediklerini duymayınca bozuk atmıştı.

İttifaka devam mı, tamam mı? Kendileri devamdan yanaydı, iradelerini deklare ediyorlardı. Ancak MHP cephesinde; AK Parti›nin niyetini bilme, yumuşama ve normalleşme adı altında CHP ile yöneldikleri şeyin adını koyma ihtiyacı seziliyordu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhur İttifakına bağlılıklarını güçlü bir dille ifade edince şimdilik tatlıya bağlandı, nikah tazelediler.

Fakat ortaklar arasındaki gelgitlerin frekansı artmaya başladı.

Bir taraf, diğerinin kendisini yük olarak görüp kurtulma, yolunu ayırma arayışlarına girdiğinden şüpheleniyor.

Bu şüphenin giderildiğini henüz söyleyemeyiz. Kriz, bir kez daha ertelendi.

Derler ki ticarette ortaklardan biri para, diğeri tecrübe kazanır.

AK Parti de siyasette önceki bütün ortaklarına tecrübe kazandırdı. Başta liberalleri, Çözüm Süreci’nde İmralı ve HDP’yi, sonra da The Cemaat’i hep tecrübe sahibi yaptı.

Belki de bu kez kimse, kimseyi çırak çıkarmayacaktır, ne malum.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com