Yeni eğitim müfredatı ülke genelinde boykot edilecek

Erdoğan'ın 'milli-manevi değerler' vurgusuyla duyurduğu yeni eğitim müfredatını Milli Eğitim Bakanılığı geçtiğimiz haftalarda onayladı. Öğretmen ve veliler ise ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ denilen müfredatı ülke genelinde boykota hazırlanıyor.

  • ü
  • 10 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz haftalarda ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ müfredatını onayladı.Öğretmen ve veliler ise yeni müfredatı Türkiye genelinde boykota hazırlanıyor.

Tartışmalara neden olan müfredat, gelecek eğitim-öğretim yılı itibariyle okul öncesi olmak üzere, ilkokul 1’inci sınıf, ortaokul 5’inci sınıf ile 9’uncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacak.

EĞİTİM ÖRGÜTLERİ BOYKOTA HAZIRLANIYOR 

Osman Çaklı’nın Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre; Veli Öğrencileri Derneği, Eğitim-Sen gibi pek çok demokratik kitle örgütü ile siyasi parti ise yeni müfredata karşı uyarı eylemi yapma kararı aldı.

Veliler, öğrencilerin uygulamaya koyulması planlanan müfredata ihtiyacı olmadığını ve sürecin katılımcı ilerlemediği gerekçesiyle, gerekirse çocuklarını okula göndermeme kararı alabileceklerini söyledi.

‘ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELMESİNİ BEKLİYORUZ’

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise CHP lideri Özgür Özel’in konuyla ilgili 11 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede müfredatın geri çekilmesinin de konuşulmasının beklendiğini ifade etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘YENİ BİR KUŞAK İNŞA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Irmak, “Yeni bir kuşak inşa etmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla buna itiraz edeceğiz. Boykot çağrısı geniş bir cephede yapılıyor. Veliler, bakanlığa çocuklarını okula göndermeme uyarısında bulunuyor. Müfredatta ısrar edilmesi durumunda çocukların okula gönderilmemesi tartışılıyor” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com