Türk işi taht oyunları: Prens

Efendim haftasonu ne izlesem diye düşünüyorsanız, Ortaçağ karanlığıyla dalga geçen, tadında esprilerle dozunu koruyan, mantık hataları olsa da gözünüze batmayan Prens dizisine bir şans verin derim.

JustWatch verilerine göre Mayıs ayında Türkiye’de en çok izlenen yerli yapım Prens dizisi oldu. Sosyal medyada da çok konuşulan; özellikle 2. sezonuyla ilgileri üzerine çeken, Blu Tv’de izleyicilerle buluşan bu dizi, uzun zamandır tarihi komedi türünde yapılmış en iyi yapım olarak gösteriliyor.

Her ne kadar spoiler vermemeye çalışsam da bunu yazmak âdettendir. ‘Dikkat bu yazı spoiler içerir.’

Dizinin senaristi ve başrol oyuncusu Giray Altınok’un Instagram’da oluşturduğu karakter Prens, ailesinin isim bile koymaya tenezzül etmediği, Ortaçağ’ın küçük bir krallığı olan Bongamia’da yaşayan, kimse tarafından sevilmeyen, krallığa layık görülmeyen biridir. Ama kader bu ya, taht oyunlarında kimin payına ne düşeceği belli olmaz. Kral Thun’un ölmesiyle aile arasında başlayan taht oyunlarıyla hiç alakası olmayan, nam-ı diğer Prens Vahşi Kelebek kendini krallık koltuğunda bulur.

Krallık ve söz konusu Prens olunca olaylar absürt, ama bir o kadar da eğlenceli bir hal alır. Dizinin konusu BluTV tarafından şu sözlerle aktarılıyor: “Bongomia Krallığı’na Yolculuk! Kimsenin umurunda olmayan bir tarihte, kimsenin umurunda olmayan bir ülke, Bongomia. Bongomia kralı Thun’un ani ve şüpheli ölümünün ardından kimsenin ciddiye almadığı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği Prens’in tahta geçmesiyle birlikte karmaşık bir hikaye başlar.”

Dizinin bir diğer özelliği ise Türkiye’de ilk defa mixed reality kullanarak çekilmesi. Yani Virtual Production adı verilen sanal prodüksiyon teknolojisiyle, oyuncuların doğrudan temas etmediği tüm yüzeylerin bilgisayarda üretilmesi. Hem mekândan hem stüdyodan tasarruf etmeyi sağlıyor. Ortaçağ atmosferinin de dizide gayet başarılı bir şekilde yansıtıldığını düşünüyorum. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Bülent İşbilen oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Hüseyin Avni Danyal, Ceyda Düvenci, Serdar Orçin, Çağdaş Onur Öztürk, Derya Pınar Ak, Aslı Tandoğan, Burak Topaloğlu, Onur Özaydın, Bahadır Vatanoğlu, Canberk Gültekin ve Yılmaz Gruda gibi isimler yer alıyor.

Dizide ilgimi çeken bir diğer ayrıntıysa karakter isimleri oldu. Giray Altınok bir röportajında karakter isimlerinin nasıl ortaya çıktığı sorusuna şöyle cevap veriyor. ‘Maçkolik’ evet birçok karakterin isminin kaynağı futbol. Kaptan Van Dijk diyince zaten futbolseverler anlayacaktır. Ama kalleşliğiyle ünlü Kalesh’in de ismi çok manidar.

Dizinin müziklerine de değinmeden geçemeyeceğim. Özellikle ikinci sezonda yer alan müzikal sahnesi çok profesyonel bir şekilde çekilmiş. Sahneyi görmeyeniniz kalmamıştır. Tiktok, Instagram her yerde mutlaka önünüze düşmüştür. Hatta o kadar sevildi ki, insanlar bu şarkıyla birçok akım oluşturup paylaşmaya başladı. Ne kadar değişti popülarite anlayışımız. Prens’in deyimiyle ‘aklımı delireceğim’.

Dizide olayların çok hızlı değişmesi zaman zaman mantık hatalarına yol açmış. Karakterlerin hızlı değişimi baş döndürebiliyor. Lakin absürt komedi söz konusu olunca anlayışla karşıladığınızı fark ediyorsunuz.

Efendim, haftasonu ne izlesem diye düşünüyorsanız, Ortaçağ karanlığıyla dalga geçen, tadında esprilerle dozunu koruyan, mantık hataları olsa da gözünüze batmayan bu diziye bir şans verin derim. Bu arada dizinin tutulmasıyla Blu Tv de atağa geçti. Dizinin kamera arkası görüntülerinden oluşan ve nasıl ortaya çıktığını anlatan bir Prens belgeseli yayınladı.

İyi seyirler…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com