Uyuşturucu baronlarına operasyon: Ünğan ve ‘Tilki Selim’ yakalandı

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği kanlı hesaplaşmayla gündeme olan Orhan Ünğan İstanbul'da yakayı ele verdi. Operasyon kapsamında yakalanan ikinci önemli isim ise 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık oldu.

  • ü
  • 08 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Narkotik Polisi, uyuşturucu baronlarına yönelik son yılların en kapsamlı operasyonlarından birini gerçekleştirdi. Operasyonda İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ile girdiği kanlı hesaplaşma ile gündeme gelen Orhan Ünğan yakalandı.

Operasyonun kripto yazılım programı SKYECC’deki yazışmaların çözülmesi sonrası yapıldığı öğrenildi. Ulaşılan bilgilere göre, uluslararası ölçekte uyuşturucu ticareti yapan bir şebeke bir süre önce takibe alındı. Yapılan kapsamlı bir operasyon sonrası çok sayıda kişi yakalandı.

Yakalanan isimlerden Orhan Ünğan, uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği kanlı hesaplaşma ile gündeme gelmişti. Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, 2019’da Kadıköy’de uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirmişti. Anılan cinayetin gerisinde ise, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi yer almıştı. Ünğan, 3 yıl önce de sahte kimlikle yurtdışına çıkmaya çalışırken gözaltına alınmış, sonrasında serbest bırakılmıştı.

TİLKİ SELİM DE YAKALANDI

Operasyon kapsamında özellikle 90’lı yılların bilinen uyuşturucu baronlarından ‘Tilki Selim’ lakaplı Selim Işık’ın da yakalandığı öğrenildi. Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Recep Özyıldız’ın yanı sıra Veysel Gündoğdu isimli bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

ÜNĞAN’IN ESKİ EŞİ DE GÖZALTINDA

Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre Orhan Ünğan’ın boşandığı eşi de gözaltına alınan isimler arasında. Ünğan’ın evinde yapılan aramada saat koleksiyonuna da el konuldu. Ünğan’ın bir yeğeninin ise firari konumda olduğu ifade edildi. Orhan Ünğan’a yönelik suçlamanın dayanağında ise ‘uyuşturucu ve tefecilik’ iddiasının yer aldığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com