Erdoğan: Cumhuriyet boyunca bize özgü bir eğitim olmadı

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda konuşan Erdoğan, 'milli-manevi değerler' vurgusu yaptı. "Cumhuriyet tarihi boyunca bize özgü bir eğitim modeli olmadı" diyen Erdoğan, eğitimin temel değerlerinde sorunlar olduğunu söyledi.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’na katıldı. “Bundan 21 yıl önce eğitim ile ilgili milletimize verdiğimiz sözü tuttuk” diyen Erdoğan, eğitim alanında uluslararası göstergelerde de çok iyi yerlerde olduğumuzu iddia etti. ‘Milli-manevi değerler’ vurgusu yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘BİZE ÖZGÜ BİR EĞİTİM MODELİMİZ OLMADI’

“Çocuklar çok erken yaşlardan itibaren küresel kültürün dayatmalarına maruz kalmıştır. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır. ABD başta olmak üzere batı ülkelerinde ailelerin temel endişe kaynağı çocukları objeleştiren bu sapkın akımlardır. Hep beraber el ele vererek küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum.

Daha önce eğitimin altyapısı gibi temel değerlerinde de sorunlar vardı. Cumhuriyet tarihimizin önemli bir bölümünde bize özgü bizi yansıtan bir eğitim modelimiz olmadı. Yasakçılık ve tek tipleştirme bu dönemin başka bir özelliği.

Birileri bu ülkede yasakların kalkmasını istemedi. Adaletsizliklerin giderilmesini, müfredatın zenginleşmesini istemediler. göbeğini kaşıyan ada diyerek aşağıladıkları insaların çocuklarının kendileriyle aynı imkana sahip olmasını istemediler. Sınıfsal değişikliğin gerçekleşmemesi için her şeyi yaptılar…

ÖĞRENCİLERİN CAMİYE ÇAĞIRMASI: ‘GÖNÜLLÜK ESASINDA BİR DAVET’ 

Erdoğan, Mamak Müftülüğü’nün LGS öncesi öğrencileri camiiye çağırmasına ilişkin de şunları söyledi:  “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir ilçemizde öğrencilerimizin bir sınav öncesi velileleri ile birlikte camiiye devam edilmesi veya davet edilmesi bakıyorsunuz birilerini son derece rahatsız etti. Burada kimseyi zorlama yok. Sadece gönüllülük esasına göre bir davet var.

Ama aralarında gazeteci siyasetçi olan kimi çevreler buna tahammül edemiyor. Güya laiklik maskesiyle kendi zihin dünyalarındaki faşizmi beslemeye çalışıyorlar. Laikliği din karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat atıklarına biz şu ana kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KÖKLÜ TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZ’ 

Erdoğan, yeni eğitim modeliyle ilgili “MEB ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmasında öncü yol üstlenmektedir. Maarif Modeli milletimizin köklü tarih ve kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Yeni müfredatımızla öğrencilerimizin milli, manevi, insani değerler istikametinde okuyan, sorgulayan dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com