Euro 2024’e hazırlanan A Milli Takım, İtalya ile berabere kaldı

14 Haziran’da başlayacak Euro 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi ilk hazırlık maçını İtalya ile oynayan Türk Milli Takımı, Bologna kentindeki mücadelede güçlü rakibi ile golsüz berabere kaldı. Ozan Kabak’ın sakatlığı teknik heyeti korkuttu. Montella, Avusturya'ya 6-1 kaybedilen son hazırlık maçına göre ilk 11'de 7 değişiklik yaptı.

A Milli Futbol Takımı, İtalya ile oymadı. (Fotoğraf: Alberto PIZZOLI / AFP)

14 Haziran’da Almanya’nın ev sahipliğinde başlayacak olan Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi ilk hazırlık maçını İtalya ile oynayan Türk Milli Takımı, Bologna kentindeki mücadelede güçlü rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Sahadan sedyeyle ayrılan ve hastaneneye götürülen Ozan Kabak’ın sakatlığı teknik heyeti korkuttu.

Türkiye, İtalya, hazırlık maçı, A Milli Takım

A Millî Takım, özel maçta son Avrupa şampiyonu İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

SEMİH KILIÇSOY, İLK KEZ A MİLLİ OLDU

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında deplasmanda İtalya ile 0-0 berabere kaldı. Bologna’daki Renato Dall’Ara stadyumunda oynanan mücadele golsüz sona erdi. Karşılaşmanın 82. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın yerine oyuna dahil olan Semih Kılıçsoy, A Milli Takım formasını ilk kez giydi. A Milliler, Euro 2024 öncesindeki son hazırlık maçında 10 Haziran Pazartesi günü deplasmanda Polonya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, İtalya, hazırlık maçı, A Milli Takım

OZAN KABAK SAKATLANDI

Ozan Kabak, Bologna’da yapılan mücadelenin 38. dakikasında Retegui ile girdiği ikili mücadelede sakatlanarak acı içinde yerde kaldı. Dizini tutan Ozan’a ilk müdahale saha içinde sağlık ekibi tarafından yapıldı. Milli futbolcu daha sonra sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Türkiye Futbol Federasyonu, Ozan Kabak’ın muayene ve tetkiklerinin yapılması için hastaneye götürüldüğünü, detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağını açıkladı. Milli futbolcular ile İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Luciano Spalletti, sedyeyle oyun alanından çıkartılırken Ozan Kabak’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ozan Kabak’ın yerine Merih Demiral oyuna dahil oldu.

Türkiye, İtalya, hazırlık maçı, A Milli Takım

MONTELLA’DAN 7 DEĞİŞİKLİK

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, deplasmanda Avusturya’ya 6-1 kaybedilen son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11’de 7 değişikliğe gitti. Avusturya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerine İtalya karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı ve Barış Alper Yılmaz ilk 11’de sahaya çıktı. Kaan Ayhan, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçından sonra İtalya karşısında da ilk 11’de şans buldu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella

ARDA GÜLER VE SALİH ÖZCAN KADRODA YOK

Yedek kulübesinde Mert Günok, Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, İsmail Yüksek, Cenk Tosun, Cenk Özkacar, İrfan Can Kahveci, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Semih Kılıçsoy ve Can Uzun görev bekledi. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund’un kadrolarında bulunan ve A Milli Takım kampına İtalya’da katılan Arda Güler ile Salih Özcan maç kadrosunda yer almadı. Arda ve Salih, ay-yıldızlı ekibin İtalya ile oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti. Ferdi Kadıoğlu ve Yunus Akgün de tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI GRUPLARI
A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C GRUBU: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D GRUBU: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F GRUBU: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

TÜRKİYE’NİN EURO 2024’TEKİ MAÇLARI

Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com