‘Kayyım’ı protesto ihtimali ‘mini OHAL’ getirdi: 8 ilde her tür eylem yasaklandı

DEM Partili Hakkari Belediyesi Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın henüz sonuçlanmamış 10 yıl önceki bir davası gerekçe gösterilerek yerine kayyım atanmasının ardından 8 ilde 'kayyım protestoları' ihtimali nedeniyle her türlü eylem, broşür dağıtımı ve protesto gösterisi belirli sürelerle yasaklandı. Söz konusu yasaklar 'mini OHAL' olarak nitelendi.

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı DEM Partili Mehmet Sıddık Akış’ın 10 yıl önceki dava gerekçe gösterilerek gözaltına alınıp yerine kayyım atanması sonrası toplam 10 kentte gösteri yürüyüşü ve basın açıklamaları dahil her türlü etkinlik yasaklandı.

Kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik’in kararıyla önce Hakkari, daha sonra Diyarbakır’daki 10’ar günlük yasakların ardından Van’da 5, Bitlis’te 10, Mardin, Siirt, Şırnak, Ağrı, Muş ve Batman’da ise 7 süreyle tüm gösteriler yasaklandı.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki yasak kararları “mini OHAL uygulaması” olarak nitelendi.

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı başta Hakkari, Van ve Diyarbakır olmak üzere onlarca şehir ve ilçede binlerce kişi sokaklara inerek kararı protesto etmişti.

Hakkari’ye giden DEM Partili belediye başkanları da “İrade gaspına hayır” eylemlerini belediye önündeki oturma eylemi ile devam ettiriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com