Ahmet Türk’ten muhalefete çağrı: Kayyıma suskun kalmamalı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin muhalefet partilerine tepki gösterme ve dayanışma çağrısı yaptı. Türk'ün AKP iktidarına dair değerlendirmesi ise "Aslında kendi kuyularını kazıyorlar" oldu.

  • ü
  • 03 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Belediyesi’nin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanmasına Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ten de tepki geldi.

Sözcü’den İsmail Saymaz‘ın sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, “Kayyum atanmasını bekliyor muydunuz?” sorusuna “Hukukun, demokrasinin olmadığı bir ülkede her şey bekleyebiliriz. Ama bu kaçıncı? Bu anlayışla nereye götürecekler Türkiye’yi, onu bilemiyorum” yanıtını verdi. Türk şöyle devam etti:

‘KAYYIM ATANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUK’ 

“Birini almak isterlerse ellerinde itirafçı var. Polis var. İstedikleri gibi kullanıp haklarında dava açılıyor. Görevden alınmayı meşrulaştırmak için yapıyorlar. Yöntem aynı. Değişmeyen bir yöntem yıllardan beri.

Bu üçüncü artık. Kayyumun bir anlamı olmadığı ortaya çıktı. İradesine ipotek koyulduğunda halk her zaman cevabını verdi. Bu şekilde gitmeyeceği gibi bir düşünce vardı herkeste. Bir, iki, üç… ‘Bundan sonra kayyum atanmaz, üç kezdir denediler diye düşünülüyordu’ fakat değişen bir şey olmadı. Kaygılar vardı ama çok da fazla kayyım atanacağını düşünmüyorduk.”

‘MUHALEFET PARTİLERİ TEPKİ GÖSTERMELİ’

Türk, “Diğer partilerden beklentiniz var mı?” sorusu üzerine de şöyle dedi: “İsterse sol parti olsun, isterse sağda olsun. Sonuçta bir seçim yapılıyorsa, halk iradesine başvuruluyorsa, o iradeye saygı duymak gerekir. Muhalefet partileri suskun kalmamalı, demokrasi adına tepki göstermeli.

Yıllardan beri iktidarda, güç kaybettikçe kayyuma başvurarak, kendini ayakta tutmak isteyen bir iktidar var. Halk asla böyle bir anlayışa prim vermez. Aslında kendi kuyularını kazıyorlar bu şekilde davranmakla.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Hakkari’nin DEM’li Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van’da gözaltına alındı. Belediye binasına da gece saatlerinde baskın yapıldı. Akış’ın avukatı Azad Özer, “Yeni bir soruşturma var. Dosyada gizlilik kararı var” bilgisini paylaştı. Akış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı ve Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com