Real Madrid 15. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Wembley Stadyumu’ndaki 2024 Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Borussia Dortmund karşılaştı. Real, Carvalhal ve Vinicius Junior’un golleriyle 2-0 kazanarak bu kupayı 15. kez havaya kaldırdı.

Borussia Dortmund'u yenen Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu (FOTOĞRAF: BEN STANSALL / AFP)

Londra’daki Wembley Stadyumu, 2024 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı. 86 bin 212 futbolseverin izlediği mücadelede Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid ile Edin Terzic’in çalıştırdığı Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Real, 74’te Carvalhal ve 83’te Vinicius Junior’un attığı gollerle dev finali 2-0 kazanarak bu kupayı 15. kez havaya kaldırdı.

ARDA GÜLER, FİNALDE FORMA GİYEMEDİ

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, final öncesi yaptığı açıklamalarda milli futbolcu Arda Güler’e görev verebileceğinin işaretini vermişti. Ancak Arda Güler, yedekler arasında olmasına rağmen finalde görev alamadı. Ancelotti’nin ısınmaya gönderdiği oyuncular arasında bile Arda Güler yoktu. Genç yıldız, kupa sevincinde ise ilgi odağıydı. Arda, tüm takım arkadaşlarından sonra kupayı kaldırarak poz verdi.

FOTOĞRAF: GLYN KIRK / AFP

TÜM ALMAN TAKIMLARINI YENEREK ŞAMPİYON OLDU

Real Madrid, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde tüm Alman takımlarını yenerek kupayı havaya kaldırdı. Grup aşamasında Union Berlin’i iki maçta da yenen Real, son 16 turunda Leipzig’i, yarı finalde Bayern Münih’i, finalde de Borussia Dortmund’u eleyerek şampiyon oldu. Real Madrid, bu başarıya namağlup ulaştı ve yaklaşık 90 milyon Euro’yu kasasına koydu.

KIYASIYA MÜCADELE

Borussia Dortmund’un girdiği net fırsatları harcadığı ilk yarı, golsüz berabere sonuçlandı. İlk yarıya göre daha düşük bir tempoda geçen karşılaşmada gol perdesi, korner atışı sonrası açıldı. Toni Kroos’un kullandığı köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Carvajal, yaptığı kafa vuruşuyla ağları havalandırdı.

FOTOĞRAF: INA FASSBENDER / AFP

Bu golden dokuz dakika sonra sahneye Vinicius çıktı. Borussia Dortmund savunmasının kaptırdığı top sonrası Jude Bellingham’ın pasında ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Brezilyalı yıldız, şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-0 Real Madrid’in üstünlüğü ile sona erdi.

MİLLİ OYUNCULAR OYNAMADI

Finalde yedek kulübesinde başlayan Borussia Dortmund’da Salih Özcan ve Real Madrid’de Arda Güler, oyuna dahil olmadı. Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, ilk 11’de başladığı mücadelede 80 dakika sahada kaldı.

Arda Güler şampiyonluk sevincini paylaştı. /FOTOĞRAF: BEN STANSALL / AFP)

Borussia Dortmun’da Nuri Şahin de yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi finalinde yer aldı.

ARDA GÜLER 19 YAŞINDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Sezon başında Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, 19 yaşında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevincini yaşadı.

FOTOĞRAF: JUSTIN TALLIS / AFP

REAL MADRID’İN 15. KEZ ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRDI

Bu sonuçla Real Madrid, tarihindeki 15. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Real Madrid daha önce 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında mutlu sona ulaşmıştı.

ANCELOTTİ’NİN BAŞARISI

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise, kariyerindeki 5’inci Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. Ancelotti, Real Madrid ile 3 kez, Milan’da ise 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

FOTOĞRAF: ADRIAN DENNIS / AFP

Borussia Dortmund ise ikinci kez şampiyon olma şansını kullanamadı. Borussia Dortmund ise kupadaki tek şampiyonluğunu 1997’de elde etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com