Astrolog Meral Güven, gözaltına alındı

Fenerbahçe'nin son dakika şampiyon olacağını iddia eden ve ancak bu öngörüsü tutmayınca kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü kişilere canlı yayında küfür eden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlatıldı. Güven, gözaltına alındı.

  • ü
  • 27 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak’ sözleriyle gündeme gelen ve Galatasaray’ın Konyaspor’u 3-1 yenerek şampiyon olmasının ardından sosyal medya hesaplarından yapılan küfürlü ve hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven’in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Meral Güven, akşam saatlerinde gözaltına alındı.

‘BANA İFTİRA ATTINIZ, PİŞMANIM’

Bu arada hakkında soruşturma başlatılan Meral Güven, yeni bir açıklama yaptı. Güven kendisine iftira atıldığını ve itibar suikastına uğradığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyuna duyuru;

Şahsım adına ilk ve son açıklamadır.

Kendi şahsi yapmadığım paylaşımlar yüzünden üzerime iftira attınız. Benim adıma açılan fake hesaplar ile itibar suikasti yaptınız. Yetmedi ölmüş çocuğuma, 7 sülaleme ağza alınmayacak hakaretler ettiniz.

Yetmedi 80 yaşındaki bunak çıktı spor programında bana neler dedi. Dayanacak sabrım kalmadı. Dün gece yaşanan şahsım adına küfürlü canlı yayınım siz Fenerbahçe taraftarı yüzünden beni doldurmanız yüzünden oldu. Pişmanım.

Bu saatten sonra adıma açılan her türlü fake hesabın her türlü itibar suikastine adalet karşısında cevap vereceğim. Avukatım Prof. Halil Durmuş ile iş birliği yapmaktayım.”

ASTROLOG MERAL GÜVEN KİMDİR?

Meral Güven 5 Nisan 1984’te Kayseri’de doğdu. Meral Güven, 12 yaşından beri astroloji uygulama yeteneğine sahip olduğunu ve henüz yedi yaşından beri farklı varlıkları görebildiğini iddia ediyor. Yaklaşık 18 yıldır profesyonel olarak astrolog olarak çalışıyor, insanlara rehberlik etmeyi ve onların gerçek benliklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

MERAL GÜVEN SORUŞTURMA

Dün gece yaşanan canlı yayında küfür olayından sonra herkes astrolog Meral Güven tutuklandı mı diye sordu ama astrolog Meral Güven hakkında şu an verilmiş bir tutuklama kararı yok. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com