‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ müfredatı tüm tepkilere rağmen onaylandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatını tüm tepkilere rağmen onayladı. 

  • ü
  • 27 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tepki çeken “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatını onayladı.

Müfredat, eğitim-öğretimde dinselleştirmenin önünü tamamen açacağı için eğitim meslek örgütleri tarafından eleştiriliyordu.

Yeni müfredat, ‘https://mufredat.meb.gov.tr’ adresinde yayımlandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Yine müfredat değişikliğine gidiyorlar. Bakana ‘Müfredat anayasadan önemlidir, katılımcılıkla yapın’ dedik, dinletemedik. Berbat bir eğitim sistemini bir kez daha kendi kendinize değiştirmek, yeni memnuniyetsizliklerden başka bir şey getirmeyecektir” demişti.

‘SİYASAL İSLAMIN DAYANAĞI OLMASI HEDEFLENİYOR’

DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, 13 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı Maarif modeli, tekkede mürid yetiştirme modelidir. Bu müfredat ile açıkça İmam hatip okulları, kuran kursları, tarikat-cemaat yurtları ve eğitim merkezleriyle çocukların ve gençlerin, siyasal İslamcılığın ve neo-Osmanlıcı toplumsal inşa sürecinin dayanağı olması hedefleniyor” ifadelerini kullanmıştı.

HÜDA-PAR’ın genel sekreteri Şahzade Demir ise 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Bu program değerler eğitimi kavramıyla iç içe bir şekilde uygulanabilirse daha iyi bir anlam ifade edecektir. Yetkin ve erdemli insan yetiştirmenin eğitimin amacı olarak belirlenmesi önemli bir adım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com