Kulis: Erdoğan, ‘çözülmeyen sıkıntıların sırtına yüklendiğini’ belirterek bakanları eleştirmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında 'çözülmeyen her sorunun kendi sırtına yüklendiğini' belirterek, bakanları sert bir dille eleştirdiği belirtildi. Erdoğan'ın bu eleştirisinin ardından kabinede değişiklik beklentisi daha da artmış.

  • ü
  • 26 Mayıs 2024
  • ü
  • Politika

Recep Tayyip erdoğan (Fotoğraf: Thaier Al-Sudani / AFP)

Gazeteci Sedat Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki hafta önceki kabine toplantısında Mehmet Özhaseki dışındaki bakanları çok sert eleştirdiğini belirterek, ” Gerçekleşmeyen ya da çözülmeyen sıkıntıların hep kendi sırtına yüklenildiğini anlatmış. Bu toplantı sonrasında bakanlardan bazılarının değişeceğine ilişkin beklenti de yükselmiş” bilgisini paylaştı.

Bozkurt, Kısadalga’da yer alan yazısında, AKP’nin son 10 yıldır istikrarlı bir biçimde oyu düştüğünü ve rahat olmadığını belirterek, “Ülkenin içinde bulunduğu her anlamdaki olumsuzluklardan bir şekilde sıyrılma ya da sorumluluk üstlenmeme başarısı gösteren bir lideri var AKP’nin. Her seçim sonrasını bırakın her yıl kötü bir yönetim gitmiş onun yerine her şeyi çok iyi yapacak yeni bir yönetim gelmiş gibi konuşan, davranan bir iktidar modeli yönetiyor uzun yıllardır Türkiye’yi. Siyasetin boşluk kaldırmama meselesini tam burada çok da net görüyorsunuz, kendi politikalarına muhalefet edip ortaya çıkan olumsuzlukları ortadan kaldıracağını vaat eden bir parti AKP. Kendi iktidar ama açıklamalarına, eleştirilerine baktığınız zaman tam anlamıyla muhalefet.” dedi.

Erdoğan’ın son dönemde kendisine yönelen eleştirilerden bunaldığını Bozkurt, kabine toplantısında bakanları sert bir dille eleştirerek ortaya koymuş. Bozkurt, yazısında AKP’de arttan stresi şöyle anlattı:  “2 hafta önceki toplantı hayli gergin geçmiş. Erdoğan, Mehmet Özhaseki dışındaki bakanları çok sert eleştirmiş. Gerçekleşmeyen ya da çözülmeyen sıkıntıların hep kendi sırtına yüklenildiğini anlatmış. Bu toplantı sonrasında bakanlardan bazılarının değişeceğine ilişkin beklenti de yükselmiş.

AKP’nin MKYK toplantıları da hayli ilginç geçer. Daha önceki dönemlerde MKYK toplantılarında açıkça eleştiri getiren 2 isim vardı, Şamil Tayyar ile Metin Külünk. Bu nedenle yeni MKYK’da bu isimler yok. Onlar da gidince MKYK’da eleştiri dönemi bitmiş. Onun yerine abartılı övgü yer almış vaziyette. Hem de Erdoğan’ı bile rahatsız edecek kadar abartılı.”

MEHMET ŞİMŞEK ‘KÖTÜ GİDİŞİ DURDURDUK’ DEMİŞ

MKYK toplantısında Milli Eğitim Bakanı ile Mehmet Şimşek sunum yaptığını ifade eden Bozkurt,” Mehmet Şimşek ekonomideki kötü gidişi durdurduklarını ve eldeki verilerin geleceğe ilişkin olumlu bir tablo çıkardığını anlatmış uzun uzun. 2 yıl önce bu sunumu Bakan Nebati yapmıştı ve benzer cümleler kurmuştu. Şimdi Şimşek’in düzeltiyoruz dediği ekonominin bozulmasına neden olan ekonomik modeldi o. Ondan önce de aynı sunumu Berat Albayrak yapmıştı. Nebati şimdi TBMM’de milletvekili olarak sessizce oturuyor. Damat Albayrak ise ara sıra görünüyor sonra kayboluyor. Uzun zamandır aile fotoğraflarında da kendisini göremiyoruz. Burak’tan sonra ailenin görünmeyen üyesi haline geldi.” değerlendirmesinde bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com