OpenAI, Scarlett Johansson’un sesini çaldı

Ünlü oyuncu Scarlett Johansson, OpenAI'nin ChatGPT sesi Sky için kendi sesinin bir kopyasını yarattığını iddia etti.

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Scarlett Johansson

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Scarlett Johansson, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kendisinden geçtiğimiz
Eylül ayında kullanıma sunulan yapay zeka ses özelliği kapsamındaki ses seçeneklerinden biri olan “Sky”ı seslendirmesini istediğini iddia etti.

Altman’ın “insanlar için rahatlatıcı olacağına” ve “teknoloji şirketleri ile kreatifler arasındaki boşluğu dolduracağına” inandığı için onun sesini kullanmak istediği bildirildi. Ancak, dikkatli bir değerlendirmeden sonra Johansson reddetti.

OpenAI daha sonra birebir kopyasını yaratarak geçen hafta en yeni amiral gemisi modeli GPT-4o’nun yeteneklerini göstermek için kullandı ve pek çok izleyici benzerlikleri fark etti.

Sky’ın sesinin kendi sesine ne kadar “ürkütücü bir şekilde benzediği” konusunda şok yaşayan öfkeli Johansson, hukuk danışmanı tuttu ve OpenAI’ye Sky’ın sesinin nasıl yapıldığına dair “şeffaflık şeklinde bir çözüm” talep eden iki mektup yazdı.

Altman bir açıklama yayınlayarak Sky’ın herhangi bir ünlüyü taklit etme amacı taşımadığını ve gizlilik nedeniyle adını vermeyeceği profesyonel bir aktrisin sesi olduğunu belirterek insanları rahatlattı.

ÖZÜR DİLEDİ

Açıklamada “Sky’ın sesi Scarlett Johansson’a ait değildir ve hiçbir zaman ona benzemesi amaçlanmamıştır. Sky’ın sesinin arkasındaki seslendirme sanatçısını Bayan Johansson’a ulaşmadan önce seçtik” denildi. Devamında da “Bayan Johansson’a duyduğumuz saygıdan dolayı ürünlerimizde Sky’ın sesini kullanmaya ara verdik. Daha iyi iletişim kuramadığımız için Bayan Johansson’dan özür dileriz” ifadeleri yer aldı.

Her ne kadar OpenAI, “kullanıcıların farklı ilgi ve tercihlerine daha iyi uyum sağlamak için ChatGPT’ye ek sesler eklemeyi” planlasa da, bu olay, AI-ses teknolojisiyle ilgili etik kaygıları vurguluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com