Sosyal medyanın gündemindeki binanın müteahhidi: Ben de burada oturuyorum

Sadece Marmara'da değil ülkenin her yerinde depremler beklenirken, Zonguldak Kozlu'da yapılan 24 katlı bir bina eleştirilerin hedefi oldu.

  • ü
  • 04 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Zonguldak Kozlu’da yapılan 24 katlı bir bina eleştirilerin hedefi oldu. Hatay’daki deprem felaketinin ardından sadece Marmara’da değil ülkenin hemen hemen her yerinde depremler beklenirken, o binayı yapan müteahhit Şahin Yalçın’ın 10 ay önce İHA’ya konuştuğu ortaya çıktı.

Şahin’in 24 katlı binayı şu sözlerle savunduğu öğrenildi:

“Bunun böyle fotoğrafını çekip sosyal medyaya koyup da klavye delikanlılığı yapmaya hiç gerek yok. Nasıl yapılmış? Bu bina nasıl ruhsat almış? Ruhsatı alırken belediye ne etütleri istemiş? Zemin etütleri bile Ankara’dan onaylandı. Kolon evlattır. Ha evladı öldürmüşsün ha kolonu yıkmışsın. Aynıdır bizim için değişmez. Çünkü binayı taşıyan, yapacağın işi, ömür boyu sorumlusun. Evladın nasılsa o da aynı. Biz bunlara asla göz yummayız. Bu benim mesleğim. Geredeli İnşaat olarak ilk okuldan beri bu işin içindeyim. Okumuş cahiller konuşuyor. Bir insanın karşısındaki işe yorum yapabilmesi için o iş için bilgisi olması lazım.

‘BİLMİYORSAN NEDEN YORUM YAPIYORSUN’

O işi yapması lazım. Bu işle ilgin yoksa yapmıyorsan veya bilmiyorsan neden yorum yapıyorsun. Bunlar insanlara zarar veriyor. Biz bu binayı yaparken tümüyle geoteknik, jeoloji, zemin etüdü, Ankara Mekansal Planlama’dan çıktı bunların hepsi. Her türlü bilim ve teknikten faydalanarak yapılmış bina. Tümüyle odalarında bile yangın söndürme var. Devletin yaptığı binaların haricinde hiçbir binada yangın söndürme sistemi yok. Bu binanın her odasında her bölmesinde yangın söndürme var. O günün parasıyla 1 milyon 750 bin dolar para harcadık.

‘BU BİNADA OTURUYORUM’

Şu anda bu iki inşaatın maliyeti bugünkü rakamla 300-350 milyon lira arasında. Biz paramızın düşmanı mıyız da buraya bu kadar katlı bina yapıyoruz. Ne zorumuz vardı da bu kadar para harcıyoruz. Bunu yaparken en son teknolojileri kullanıyoruz, kullanmak zorundayız. Yoksa feda olur her şey. Masrafı çok olan işlerde bilim ve teknik olarak her şeyden faydalanıyoruz. Daire fiyatlarımız şu anda 2,5-5 milyon lira arasında değişiyor. O şekilde satıyoruz. Geçen hafta daire sattık. Firma olarak ben kendim bu binada oturuyorum. Hangi müteahhit kendi yaptığı binada oturur. Kendim güvenmesem bu binada oturur muyum? Asla.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com