Ahmet Ercan bir ili uyardı: 7 büyüklüğünde deprem üretebilir

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir'i depreme karşı uyardı: "7 büyüklüğünde deprem üretebilir."

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir’i depreme karşı uyardı. Ercan, “Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir 7 şiddetine dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli” dedi.

Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Balıkesir’in Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkileneceğini” ifade etti.

Ercan şunları söyledi:

“Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli.

‘MİLYONLARCA YIL SÜRECEK’

Depremler yeri sürekli biçimleyen güç birikimleridir. Balıkesir-Bursa’da depremlerin nedeni, Karasu-Sakarya-Pamukova,Bursa-Nilüfer Ovası-Ulubat- Manyas-Yenice-Gönen üzerinden açılmakta olan Karadeniz’i Ege Denizi’ne bağlayan yeni boğazdır. Bu avkulanma, milyonlarca yıl sürecektir.

Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu olan, Bandırma-Gönen-Yenice-Altınoluk kolu bugüne kadar 7-8 km, Yenişehir-Bursa- Ulubat-Manyas kolunda 10 km genişlerken, 11 km yürümüştür. Yerkabuğu, sürekli olarak biçim değiştirirken depremler olur. Yeryuvarı canlıdır, tıpkı kişi gibi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com