Kemalettin Özdemir hakkında dava: 22 yıl 6 ay kadar hapis cezası isteniyor

15 Temmuz öncesi polis ve MİT'le irtibatlı olduğu bilinen Kemalettin Özdemir hakkında “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 20 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “emniyet mahrem imamı” olduğu iddiasıyla Kemalettin Özdemir hakkında, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı ortaya çıktı.

Özdemir’in büfe, ankesör, kontörlü hatlar üzerinden çok sayıda kişi ve yöneticisi ile irtibat kurduğu; bu durumun da HTS Analiz Raporu’nda sabit olduğu belirtildi.

TANIK OLMUŞTU

Özdemir, iddianamedeki ifadesinde, Gülen cemaatiyle ilgili ‘tanık’ sıfatıyla işbirliği yaptığı, 2010 yılına kadar irtibatı olduğunu, daha sonra herhangi bir ilgisi olmadığını ve güvenlik güçlerine kendiliğinden giderek ifade verdiğini savunuldu.

İddianamede, Özdemir’in “Ankara il imamlığı”, Afrika ülke imamlığı”, “Polis Akademisi ve Polis Koleji imamlığı”, “mahrem sorumlu” ve “emniyet mahrem imamı” olarak faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi ve sonrasında ayrıldığı öne sürüldü.

İddianamede, “Şüphelinin 2015’te Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne giderek vermiş olduğu ifade içeriğinde yer alan bilgiler, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanma şartları içerisinde yer alan, örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya, örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili olarak verilen elverişli bilgi kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte olduğu değerlendirilmiştir. Bu bilginin elverişliliği, örgütün örgütlenme biçimi, failin örgüt yapılanmasındaki konumu ile örgütte geçirdiği süre ve katıldığı faaliyetler gibi kıstaslar göz önüne alınarak mahkemece takdir edilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kemalettin Özdemir’in “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com