Tahliye olan Çetin Doğan’dan ilk mesaj: Af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af yetkisini kullanarak tahliyesinin önünü açtığı 28 Şubat davası hükümlüsü Çetin Doğan, tahliye olduktan sonraki ilk açıklamasında, "Bizim için aftan bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Anayasal görevi yerine getirmiştir" dedi.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Hükümlü olduğu 28 Şubat davasından, Resmi Gazete’de yayımlanan af kararıyla çıkan emekli orgeneral Çetin Doğan, cezaevi çıkışı, yaşlı ve hasta mahpuslar için anayasla hakkın kullanımına işaret ederek, “Af söz konusu değil” dedi.

28 Şubat davasında 1003 gündür cezaevinde bulunan Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Cevat Temel Özkaynak, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak ile daha önce tahliye edilen Aydan Erol ve Çevik Bir’in cezaları kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararında komutanların cezalarının “sürekli hastalık ve kocama hali” nedeniyle kaldırıldığı ifade edildi.

Kararın ardından Çetin Doğan cezaevinden tahliye edildi.

Doğan, cezaevi çıkışı yaptığı ilk açıklamada “Aftan bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Anayasal görevi yerine getirmiştir. Bizim durumumuzda olanlar tahliye edildi, biz 1 yıldır bekletiliyorduk. Bu adaletsizlik ve hukuksuzlukların artık son bulmasını diliyorum” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com