Fehmi Koru yazılı basına yeniden döndü: Hangi gazetede yazacak?

Gazeteci Fehmi Koru, 8 yılın ardından yeniden yazılı basına döndü. Kendine ait internet sitesinden yazılarını yayınlayan Koru, yeni dönemde Karar gazetesinde yazılarını kaleme alacak.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Türk basınının deneyimli ismi Fehmi Koru, uzun bir sürenin ardından yazılı basına döndü. Koru, en son Habertürk gazetesinde 2016 yılında yazmıştı.

Karar gazetesi Fehmi Koru’nun gazetelerinde yazacağını “50 yıllık gazetecilik hayatında pek çok önemli yayın organında genel yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yapan Fehmi Koru, özellikle siyaset konularındaki derinlemesine analizleriyle tanınıyor. Koru, KARAR ailesine katılarak, bilgi ve deneyimlerini yakında bu platformda paylaşacak.” denildi.

FEHMİ KORU KİMDİR?

İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’nden (bugünkü 9 Eylül Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi) mezun oldu (1973). Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Harvard Üniversitesi’nin Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nde yüksek lisansını yaptı (1982). Londra’da 15 ay, Şam’da bir yıl boyunca dil eğitimi aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts Institute of Technology’ Üniversitesi’nin Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde araştırmacı olarak iki yıl süreyle bulundu (1980 – 1982).

Devlet Planlama Teşkilatı’nda İslam Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Başkanlığı’nda danışman olarak çalıştı (1985 – 1986).

Millî Gazete’nin bir dönem genel yayın yönetmeniydi (1984). Kuruluşundan itibaren Zaman Gazetesi’nde ilk önce genel yayın yönetmenliği (1986-1987), daha sonra da gazetenin başyazarlığını ve Ankara temsilciliğini yaptı.

1999 yılında Ankara temsilcisi olarak Yeni Şafak gazetesine katıldı ve 2010 yılına kadar gazetenin aynı zamanda başyazarı oldu. Daha sonra Star (2011-2014) ve Habertürk (2014-2016) gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com