CHP’li Taşkın: KHK’larla kimlerin işten atılacağına siyasi partiler karar vermiş

CHP Milletvekili Yüksel Taşkın, Ayşe Ateş'in, eşi Sinan Ateş'in OHAL Komisyonu'ndan gelen listeleri inceleyip sonra da dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ilettiği şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, "Son günlerdeki tartışmalar bir defa daha gösterdi ki KHK'larla kimlerin işten atılacağına siyasi partiler karar vermiş" diye yazdı.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın

Kendisi de KHK‘yla üniversitedeki işinden ihraç edilen CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Ayşe Ateş’in 15 Temmuz’dan sonra kurulan OHAL Komisyonu’nun çalışma şekline ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “Tanıdığınız yoksa işten atılmış, varsa KHK listelerinden çıkarılmışsınız” diye yazdı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin tartışmaları hatırlatan Taşkın, “Son günlerdeki tartışmalar bir defa daha gösterdi ki KHK’larla kimlerin işten atılacağına siyasi partiler karar vermiş. Tanıdığınız yoksa işten atılmış, varsa KHK listelerinden çıkarılmışsınız” ifadelerini kullandı.

“Hukuki olmayan bu sürecin sonuçları da toplum vicdanında kabul görmüyor” diyen Taşkın, “İktidar bu haksızlıkları düzeltmekle yükümlüdür. Bu haksızlıkların unutulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

AYŞE ATEŞ NE DEMİŞTİ

Sinan Ateş‘in eşi Ayşe Ateş, Sözcü TV’de katıldığı yayında 15 Temmuz sonrası OHAL Komisyonu’nun çalışma yöntemini anlatmıştı. Ayşe Ateş, “Sinan’a isimler geliyordu, neredeyse 10 bin kişilik isim listesi… ‘Fetö’ komisyonunun başında Abdülhamit Gül vardı, son kararı onlar veriyordu. ‘Fetöcü’ ya da değil, cezaevindeyse çıkacak yahut görevine iade edilecek…” ifadelerini kullanmıştı. Ateş’in sözleri büyük yankı uyandırmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com