Pakete ilk tepki Eğilmez’den: Saray harcamaları, uçaklar, konvoylar yok; işe yaramaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketine ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez’den ilk tepki geldi.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programı kapsamında uygulamaya aldığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. Pakete ilk tepki iktisatçı Mahfi Eğilmez’den geldi.

‘FAZLA İŞE YARAMAZ’

Mahfi Eğilmez, “Kamu kesimi için hazırlanan tasarruf paketini hızlıca gözden geçirdim. Doğru önlemler var. Bununla birlikte tasarruf önlemleri saray harcamalarını, uçaklarını, konvoylarını, korumalarını kapsamadığı sürece fazlaca işe yaramaz” dedi.

PAKETTE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ne göre kamuya taşıt alımına sınırlama getirilecek, sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek ve bu ücretlere üst sınır getirilecek. Kamuya 3 yıl boyunca sadece emekli olanların yerine alım yapılacak


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, paketle birlikte kamu harcamalarında verimliliğin esas alındığını savundu. Yılmaz, tasarruf paketinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağını belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com