Türker İnanoğlu’nun vasiyeti ortaya çıktı

 Geçen ay hayatını kaybeden Bay Sinema lakaplı Türker İnanoğlu'nun Maslak'taki TİM TİM Show Center'i bağışladığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 12 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı ve iş adamı Türker İnanoğlu.

Yeşilçam’ın ve Türk sinema sektörünün önde gelen isimlerinden; “Bay Sinema” lakabıyla tanınan Türker İnanoğlu‘nun, eğitimin her çocuğun hakkı olduğuna inanarak Maslak’ta bulunan TİM Show Center’ı Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışladığı ortaya çıktı.

İnanoğlu, bıraktığı vasiyette Maslak TİM Center’ı Darüşşafaka Cemiyeti’ne devretti. Büyük haberi Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Oğuz Güleç, yaptığı toplantıda duyurdu.

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ 160 YILDIR EĞİTİMİN HİZMETİNDE

Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 2 Nisan’da 88 yaşında vefat etmişti. Türkiye sinema sektöründe birçok yapıma imza atan İnanoğlu, Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren isimdi: İlk video, ilk uydu sistemi, ilk özel televizyon stüdyosu, ilk uygulamalı sinema-televizyon eğitimi ve ilk sinema-televizyon-tiyatro müzesi etkinlikleri.

TÜRKER İNANOĞLU İLKLERE ADINI YAZDIRDI

Erler Film, Ulusal Video, Ulusal İletişim Radyo Televizyon, Süper Kanal, Kent-Atlas-Boğaziçi Sinemaları, TÜRVAK – Türker İnanoğlu Vakfı Eğitim Kurumları, TÜRVAK SİNEMA – Televizyon Müzesi, Mega Müzikal Tiyatro ve Sinema Salonları İşletmelerinin kurucusu ve sahibi olan Türk Sineması’nın öncü ismi Türker İnanoğlu’nun, Mega A.Ş. çerçevesindeki son projesi olan TİM Show Center, Kasım 2005’te faaliyete geçti.

KÜLTÜR VE EĞLENCE MERKEZİNİ’NİN GELİRİ CEMİYETE

Kültür ve eğlence merkezi olarak planlanan merkez, 1900 kişilik ana salonu, 400 kişilik tiyatro salonu, geniş fuaye alanı, 4 adet sinema salonu, 1 adet VIP sinema salonu, birbirine bağlanabilir 4 adet toplantı odası, VIP restoranı ve 600 araçlık otoparkı ile kültür ve sanatın merkezi olarak hizmet veriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Aynı zamanda Türkiye’de Kültür Bakanlığı tarafından verilen ilk ‘Kültür Girişim Belgesi’ne sahip.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com