Kundura Sinema’da “Belgesel Film Kuşağı”

Kundura Sinema, ‘Belgesel Film Kuşağı’nın 2024 seçkisiyle 6 filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluşturuyor.

  • ü
  • 04 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Gece Yarısı Yolcuları filminden

Beykoz Kundura bünyesinde faaliyet gösteren Kundura Sinema, “Belgesel Film Kuşağı” ile dünyadan özgün ve yaratıcı belgeselleri izleyici ile buluşturmaya devam ediyor. 2024 seçkisiyle Gürcistan’dan İsrail’e, Letonya’dan Katar’a uzanan geniş bir coğrafyadan 6 filme yer verilen program, kişisel hafızadan yola çıkıp evrensel insanlık hikâyelerine yer veriyor.

Tantura filminden

Siyasetçilerin dünyayı şekillendiren kararlarında barış, insan hakları ve özgürlük gibi kavramları ne kadar kolay yok saydıklarını tanıklıklar ve belgelerle gösteren seçkinin açılışı Alon Schwarz imzalı, Philadelphia Film Festivali’nde En İyi Uzun Belgesel Ödülü’nü kazanan Tantura (2022) ile yapılacak. Belgesel, Mayıs 1948’de bir Filistin köyünde sivillere yönelik düzenlenen ve İsrail tarafından reddedilen katliama odaklanıyor.

Gürcistan Hakkında Bir Şeyler filminden

Programda ayrıca Berlinale’nin Panorama bölümünde üç ödül kazanan ve göçmen politikalarına odaklanan Gece Yarısı Yolcuları (Midnight Traveler, 2019); Sundance Film Festivali’nde Seyirci Ödülü alan Madeleine Gavin imzalı Ütopya Ötesi (Beyond Utopia, 2023); Nino Kirtadze’nin Gürcistan devletinin kritik ve şiddet dolu bir yılına odaklanan belgeseli Gürcistan Hakkında Bir Şeyler (Something about Georgia, 2010); kimlik, ayrımcılık ve ırkçı önyargı gibi konulara odaklanan Hilla Medalia imzalı Yafa’da Dans (Dancing in Jaffa, 2013) ve Soğuk Savaş döneminin gerçeklerine odaklanan Gints Grube ve Jaak Kilmi imzalı Babam Bir Ajan (Spiegs, kurs mans tevs, 2019) yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

5 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında her Pazar günü Kundura Sinema’da gerçekleşecek olan “Belgesel Film Kuşağı 2024”ün ücretsiz gösterimleri rezervasyon yaptırılarak izlenebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com