Metropoll seçmene CHP’nin neden birinci parti olduğunu sordu

CHP'nin seçimden birinci parti çıkmasında ekonominin kötüye gitmesi yüzde 59.1 etkili oldu. İmamoğlu ve Yavaş faktörü ise yüzde 15,2 ile ikinci sırada yer aldı.

  • ü
  • 01 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Metropol Araştırma Şirketi 31 Mart seçimlerinde sonuçlarını etkileyen faktörleri belirledi. CHP’nin birinci olmasında ekonominin kötüye gitmesini görenlerin oranı yüzde 59.3 oldu.

CHP’nin birinci parti çıkmasını sağlayan en önemli faktör yüzde 59.3 ile ekonomideki sıkıntılar olduğu belirtildi. İkinci sırada yüzde 15,2 ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş faktörü oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 7 ile doğru adaylarla muhalefet tabanında ittifak sağlanması, yüzde 6,7 ise CHP’de lider ve yönetim değişmesi yer aldı.

AKP’li seçmenine göre CHP’nin başarılı olmasında ekonomideki kötüye gidiş yüzde 63,7 oranında etkili oldu. Bu oran MHP’li seçmende yüzde 67, İYİ Partili seçmerde yüzde 65,6 oldu. CHP’li seçmene göre ekonomideki kötüye gidiş yüzde 52.5, İmamoğlu ve Yavaş faktörü yüzde 25,6 oranında etkili oldu. Doğru adayların muhalefeti topladığını düşünen CHP’li oranı yüzde 10.1, lider ve kadro değişimi ise yüzde 8.5 etkili oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com