Bahçeli’den Ferdi Tayfur açıklaması: Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçen hafta 'müfsit' olmakla suçladığı Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in her zaman arkasında olduğunu söyledi. Bahçeli, İmamoğlu'nun Hamas açıklamasını eleştirdi ve Almanya Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden rahatsızlığını dile getirdi.

  • ü
  • 30 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Erdoğan ve Bahçeli(Depo Photos)

Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sorgulayan, karalayan çevrelerin asıl korkusu uyanan devin ayağa kalkmasıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı üzerinden Erdoğan’a mesaj verdiği yönündeki değerlendirmeleri eleştirerek, “Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim, ‘hainsen diyorsam söyleten sensin’ işte bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır.” dedi.

‘TÜRKİYE’DE YEREL HALK YOKTUR’

Geçtiğimiz hafta İngilizce yerel halk ifadesini kullandığı için eleştirdiği Mehmet Şimşek ile ilgili olarak, “Türkiye’de yerel halk yoktur, Türk milleti vardır. 23 Nisan mesajının adresi DEM’ciler demlenmiş yerel halk” tabirini referans almış CHP’li bazı belediye başkanlarıdır. Hiç kimse niyet okuyucuların teşebbüs etmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız.” ifadesini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE SAHİP ÇIKTI’

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine desteğini yineleyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Tarihi dokumuza kültürel müktesebatımıza milli özlemlerimize doğrudan muvaffak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletler mücadelesindeki stratejik kuvvetimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sorgulayan karalayan yaralayan çevrelerin asıl korkusu uyanan devin ayağa kalkması, küresel ve bölgesel hadiseler karşısında özü geçen bir Türkiye’nin doğudur. Doğum sancılı olsa da doğan kuvvet lider ülke Türkiye’dir.”

İMAMOĞLU’NA HAMAS TEPKİSİ

Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Hamas’ın terör örgütü’ olduğu yönündeki açıklamasını eleştirerek, “İstanbul Belediye başkanının ABD’nin bir tv kanalına yaptığı açıklamalar, bu çerçevede Hamas’a terör örgütü iftirası atması ne hikmetse jet yakıcılarda bir rahatsızlık uyandırmamıştır. Bu şahsın ağzından PKK-YPG’ye karşı tek bir kelamın çıkmadığı acaba sadece biz mi duymadık. PKK’ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Belediye Başkanı’nın Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla, izanla, vicdanla bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz. Siyasetin Jetgilleri neredesiniz? Niye konuşmuyor, üç maymunu oynuyorsunuz? Toprağını, yuvasını, insanını savunan Hamas’a terör örgütü demek Netantahu’ya vekalet etmek, siyonizmin değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in İmamoğlu’nu ziyaretinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımızla görüşmeden İstanbul Belediye başkanına koşan Almanya Cumhurbaşkanı’nın niçin böyle program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur. Döner edebiyatını kullanarak iç siyasete dahil olan CHP’li belediye başkanlarını ayağının tozuyla ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı’nın vermek istediği potansiyel mesajları şaibeli ve şüphelidir. Gene de Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin hedeflenen seviyelere ulaşması halisane temennimizdir.”

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com